Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха обществена поръчка за четвъртата трибуна на "Лаута"

Обявена е обществената поръчка за четвъртата трибуна на стадион „Локомотив“ на стойност 40 500 000 лева. Това заяви кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Предстои да бъде обявена още една обществена поръчка, която ще е за тръбно-каналната мрежа и за трафопостовете.

„И в двете поръчки са заложени 10%, които ще бъдат допълнително възлагани, ако има необходимост и нови изисквания на УЕФА и БФС за довършване на стадиона. Още във вторник сме пуснали поръчката в Агенцията за обществени поръчки и днес ще бъде видима. Това е важна крачка за стадион „Локомотив“, подчерта градоначалникът.

Миналата седмица той се е срещнал с гражданския съвет за стадион „Ботев“, като вече е подписан и меморандум. Проведени са и срещи с БФС за провеждането от юли на мачове на Колежа от първенствата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Васил Гърков ще замести временно Христо Златински

ПФК Локомотив Пловдив избра кой да замести временно Христо Златински. Както е известно, специалистът води в момента представителния отбор на черно-белите и няма възможност да работи пълноценно и с дублиращия тим. Поради тази причина бе определен Васил Гърков да застане временно начело на втория отбор. Младият наставник проведе вече и първа тренировка с..

публикувано на 17.10.24 в 18:04

Отличиха медалистите от пловдивските клубове

54-ма световни и европейски медалисти от пловдивските клубове получиха грамоти от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов като признание за постигнатите спортни постижения през годината. Наградени бяха и техните треньори. Това се случи на организирана от Община Пловдив церемония, която се проведе в Дом на културата „Борис Христов“...

публикувано на 17.10.24 в 17:23

Ето кога играят "Ботев" и "Локо" за Купата на България

БФС обяви програмата за първия кръг (1/16-финали) от турнира за Купата на България по футбол. Носителят на трофея "Ботев" (Пловдив) гостува на "Миньор" в Перник. Мачът е от 13:30 часа на 31 октомври (четвъртък). "Локомотив" (Пловдив) също е гост, но на Черноморец (Бургас). Сблъсъкът е от 13:30 часа на 28 октомври, понеделник. Срещата ще се играе на..

публикувано на 16.10.24 в 17:40
Бруно Акрапович застана начело на ФК

Бруно Акрапович застана начело на "Хебър"

Новият старши треньор на "Хебър" (Пазарджи) Бруно Акрапович беше представен на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Пазарджик. "Повикаха ме на среща, видяхме се на разговор. Аз имах желание да продължа работа в България", коментира Акрапович на срещата с медиите. "Знам в каква ситуация се намира в клуба, но съм готов да помагам на отбора,..

публикувано на 16.10.24 в 12:35
България, национален отбор по футбол

Северна Ирландия ни унижи с 5:0, Десподов пропусна дузпа

България претърпя тежка загуба с 0:5 при гостуването си на Северна Ирландия в среща от четвъртия кръг на Група „С3“ на турнира Лига на нациите. Поражението бе първо за „лъвовете“ в тазгодишното издание на надпреварата, както и първо под ръководството на Илиан Илиев. Домакините от Северна Ирландия решиха всичко през първите 45 минути, в които..

публикувано на 16.10.24 в 08:12