Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млада майка се бори с рака, фенове на Локото помагат

Семейство от Пловдив с две малки деца има нужда от помощ, след като майката беше оперирана от тумор на мозъка в истанбулска клиника. Младата Евдокия Трайкова се нуждае от последващо лечение, което ще струва скъпо, а семейството не разполага с такива огромни средства. Затова фенклубът на футболен клуб „Локомотив“ Пловдив организира благотворителна кампания в подкрепа на Ева. 

Семейството има две малки деца – 2-годишно момиченце и момче на 7 години. Справят се сами, тъй като родителите на Румен са починали преди година. Младият мъж трудно понася загубата, като единствено семейството му го крепи. Съвсем наскоро обаче съпругата му Ева ненадейно се почувства неразположена и чува страшната диагноза – 5-сантиметров тумор в мозъка. 

Веднага е оперирана, но на другия ден изпада в кома. Следва втора операция, изрязват част от черепа ѝ и тя се съвзема, но получава пареза на десните крайници, а говорът ѝ е затруднен. Започва рехабилитация, която води до напредък, но туморът расте и така се стига до клиника в Истанбул, където вчера са премахнали целия тумор от мозъка на младата жена. 

След първата операция Ева получава пареза на десните ръка и крак, а говорът ѝ е затруднен. Започва рехабилитация, която води до напредък, но туморът расте и се налага да се търсят нови възможности за лечение. Лекарите от софийска и панагюрска болници обясняват, че нова операция е опасна и е по-добре да се започне с химио и лъчетерапия. Но от турска клиника дават надежда и прехамват целия тумор от мозъка на младата жена. Днес тя вече е в интензивното и е контактна, разказа съпругът ѝ 

Първоначалната сума, от която има нужда семейството за лечението на Евдокия е 150 000 евро. До момента вече са събрани около 80 хиляди, но близо 30 000 евро от тях са платени за операцията. Нужни са още поне 70 000 евро. В момента се изчаква хистологията и след това ще стане ясно дали ще ѝ бъдат направени химио и лъчетерапия. Едва тогава ще стане ясно колко пари са необходими за последващото лечение. 

Феновете на Локомотив Пловдив са организирали дарителска кампания в подкрепа на семейството, разказа Александър Бедросян. Той е от Бургас, но е част от фенклуба и помага на семейството. По думите му след проведения футболен турнир предстои благотворителен търг, самият футболен клуб също помага с финансови средства, спортен клуб по ръгби също се включва, тази събота се организира и турнир в Бургас. 

Нека заедно да дадем шанс на една майка да остане с децата си и да им дари любовта и грижите, които те заслужават, призовават от семейството и феновете на Локомотив. 

Ето как може да помогнете на Евдокия Трайкова

Банкова сметка: 
BG74UNCR70001519984664
Румен Руменов Трайков
Револют и пейпал: 0883390418


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Четири пъти "НЕ" за това Гергов да бъде реабилитиран в БСП

Пловдивският депутат от БСП Иван Петков – Бебето, който е и председател на ГС в Пловдив, препотвърди, че ако партията получи трети мандат, ще направи опит да предложи експертен кабинет, а при получаване на мандата от друга политическа сила, решение ще се вземе от колективните партийни органи. „Всичко е въпрос на хипотези, но има надежди и с..

обновено на 26.06.24 в 12:32
Председателят на БЛС Д-р Иван Маджаров

Обществото ни очаква винаги лекарите да са свръхчовеци

Защо агресията срещу лекарите в България се увеличава в годините и за какви действия ще настояват съсловните организации? Наш събеседник по темата е председателят на БЛС д-р Иван Маджаров .  Проучване на агенция Тренд сочи, че 55% от лекарите са били жертва на агресия от стана на пациентите. Д-р Маджаров подчерта, че са поръчали две паралелни..

обновено на 26.06.24 в 12:31

БПЦ разисква социалната си дейност на семинар в Пловдив

Пловдивската митрополия е домакин на четвъртия заключителен семинар „Социална свързаност и подкрепа“.  Форумът има за цел да повиши информираността за социалните услуги, които църквата предоставя.  Проектът „Социална свързаност и подкрепа“ е финансиран от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика и се изпълнява от..

обновено на 26.06.24 в 10:54
Светослав Малинов

Пред унизителен избор сме - нестабилен кабинет или избори

„Първият мандат ще бъде връчен на ГЕРБ-СДС, а ГЕРБ няма осигурено мнозинство. Публичните изявеления на всички  показват, че ГЕРБ, освен от ДПС, не би трябвало да получи друга подкрепа. Сметката показва, че не им стигнат 5 или 6 депутата. В тази ситуация отиваме единствено към третия мандат, където, пак по публични изявления, имаме..

публикувано на 26.06.24 в 10:18

Обновяват уличното осветление в Асеновград

Община Асеновград започва да подменя уличното осветление в града по проект, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост.  С нови LED осветители ще бъдат сменени 1747 стари натриеви, съобщи кметът Христо Грудев. По думите му предстои и подмяна на 128 електрически табла за улично осветление с нови, които имат вградени компоненти за..

обновено на 25.06.24 в 14:08