Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" е стабилна, новите проекти ще са краткотрайни

Във време на политическа нестабилност „Възраждане“ е единствената партия, която е изключително устойчива и запазва гласовете си, като дори разширява своето ядро. Това заяви депутатът Ангел Георгиев на първата политическа пресконференция след извънредните парламентарни избори, като подчерта, че всички останали партии отчитат голям срив, включително ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

„Излизат нови проекти, които най-вероятно ще си останат краткотрайни“, добави той, визирайки партия „Величие“.

„Възраждане“ няма да подкрепи евроатлантическо правителство, подчерта още депутатът Ангел Георгиев. Що се отнася за съвместна работа с „Величие“ в парламента, това зависи дали те ще застанат зад нашите приоритети – референдум за участието ни в НАТО, референдум в подкрепа на българския лев, предоговаряне на членството ни в ЕС и на американските бази в България, да спрат санкциите срещу Русия, посочи той.

Резултатите от европейските избори също са много добри за „Възраждане“, отчете Ангел Георгиев. По думите му, за първи път Пловдив ще бъде представен в европарламента в лицето на Рада Лайкова, която е родена в Пловдив, но живее в Берлин.

Държавата трябва да помогне за решаването на най-големите проблеми на Пловдив, бе категоричен още депутатът. Според него това са тежкият трафик, удвояването на Околовръстното шосе, включително и с лъчи на север от Пловдив, градският транспорт, който да стига и до повече села от общините „Марица“ и „Родопи“, развитието на летище Пловдив и др. 


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29

Десните у нас са с фабричен дефект, добри са само в опозиция

"В член 99 на Конституцията ни не е записана мярка, която да предвижда отлагане от страна на президента на възлагането на втория мандат с три месеца, за да може да се събере по някакъв начин от тези, на които ще се даде мандатът, някакво мнозинство, за да го подкрепи. Конституцията по този въпрос е съвсем ясна, а ПП-ДБ не са готови да управляват"...

публикувано на 16.07.24 в 10:37

Радостин Чолаков ще учи с пълна стипендия в Станфорд

През годините сме разказвали нееднократно за Радостин Чолаков от Барутин, който спечели награди за отличните му софтуерни проекти, в международни състезания е сред първите STEM изследователи, има отличие и от световен конкурс за млади учени. Тази година той завърши Образцова Математическата гимназия "Академик Кирил Попов" в Пловдив с..

публикувано на 16.07.24 в 07:45

Ден на отворените врати за децата на КЦМ

За втора поредна година Холдинг КЦМ 2000 организира Ден на отворените врати за децата на голямата фамилия. По думите на пиара Веселина Балтова, изборът на дата не е случаен. Точно преди десет години на днешния 15 юли 2014г. в Новия оловен завод на КЦМ е получен първият разтопен метал. Това е и кулминацията на уникалния проект за Технологично..

публикувано на 15.07.24 в 17:18