Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят за реконструкция Бетонния мост от 12 часа днес

От днес отварят ремонтираната част на улица „Кукленско шосе“, но затварят за шест месеца Бетонния мост. По обед движението по пътната връзка с Кючук Париж ще бъде спряно. 

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подчерта, че лятото е най-подходящият момент за стартиране на реконструкцията на Бетонния мост.

Шестмесечният срок за реконструкцията на съоръжението ще бъде спазен, категоричен е зам.-кметът Тошо Пашов. 

Първите 10 дни след затварянето на Бетонния мост ще преминат в демонтажни дейности по техническата инфраструктура, обясни Николай Иванов, ръководител на проекта от страна на изпълнителя. 

Ремонтните дейности  по Бетонния мост няма да засегнат движението по бул. Христо Ботев и той няма да бъде затворен. 

Ще засегнат обаче движението на някои влакове, чийто маршрут минава под моста през гара Пловдив. То ще бъде преустановено от 25 юни за 40 дена. 

Влаковете ще спират на гара Пловдив и от там по направление Филипово ще се отправят посока Бургас. Влаковете от Асеновград ще спират в района на ул. "Авксентий Велешки" в района на Сточна гара, където има обособен временен перон. 

Заради затварянето на Бетонния мост се променят маршрутите на автобусни линии № 1, 11, 27 и 36. Временният им маршрут може да видите на сайта на Радио Пловдив.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Панагюрското съкровище принадлежи на Пловдив, но мястото му е в НИМ

Панагюрското златно съкровище е национална ценност и за мен националната ценност е средство, което трябва да бъде презентирано пред света.  Това е причината да смятам, че мястото му е в Националния исторически музей, заяви в телевизионно интервю  служебният министър на културата Найден Тодоров. В четвъртък Общинският съвет в Пловдив ще решава дали..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Събират средства за мобилен пукт за кръводаряване в Пловдив

Национална кампания събира средства за закупуване на специализиран мобилен пункт за кръводаряване в Пловдив. За закупуването му са необходими 170 000 лева. Градът ще бъде вторият, който ще разполага с такъв пункт в България. Такъв вече има във Варна, а след закупуването му кръводарителите са се увеличили значително.  Кръводарителският център..

обновено на 18.06.24 в 14:26

Катастрофа затвори пътя за Ветрен

Шофьор на лека кола се блъсна около в аварирал товарен автомобил на входа на град Ветрен.  На мястото на катастрофата са изпратени линейка и екипи на полицейското управление и пожарната в Септември.  Пострадал при инцидента, станал около 13 часа,  е 27-годишният шофьор на лекия автомобил.  Младият мъж е откаран с различни травми в болницата в..

публикувано на 18.06.24 в 14:23

Храбрино протестира срещу изграждане на кариера до селото

Жителите на село Храбрино в община "Родопи" започнаха протестна подписка срещу инвестиционното намерение за изграждане на кариера за добив на гнайсошисти в местността "Бунилото". Бъдещата кариера е на площ от почти 100 дка, като се предвижда изсичане на над 50 дка гори, които са държавна, общинска и частна собственост...

публикувано на 18.06.24 в 13:39

Нелегална работилница за цигари разкри полицията в Пловдив

Пловдивски криминалисти от отдел „Икономическа полиция“ разкриха поредната нелегална работилница за преработка на тютюн за производство на контрабандни цигари.  В специално пригодено помещение в частен имот в район „Северен“ на 50-годишен пловдивчанин са открити голямо количество пакети със суровина и машина за обработката и.  Иззети са множество..

публикувано на 18.06.24 в 13:20