Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна делото за убийството на 21-годишния Ангел от Пазарджик

| обновено на 19.06.24 в 15:18
Снимка: telemedia

В Пазарджик започна делото срещу 19-годишния Никола Райчев, който миналата година уби 21-годишния Ангел Здравков заради момиче. На първото разпоредително заседание съдът реши, че обвиняемият Ралчев остава с най-тежката мярка - постоянен арест.  

Предстои да бъдат разпитани 30 свидетели. 

Преди старта на делото близки и приятели на убитото момче организираха пред сградата на съда мълчалив протест с искане за промени в Наказателния кодекс и налагане на най-тежкото наказание

Към протеста се присъединиха и много жители на Пазарджик.

Според прокурор Георги Кацаров са събрани достатъчно годни доказателства за това, че "убийството е предумишлено и по особено мъчителен начин за жертвата". Вероятно държавното обвинение ще поиска доживотна присъда, обяви прокурорът.

Защитникът на Райчев адвокат Емануил Профиров оспорва тезата на обвинението. Според него събраните доказателства не говорят за предумисъл. Адвокатът поиска промяна на мярката в домашен арест, но прокуратурата възрази. 

Според адвоката на почерненото семейство Кънчо Кърпаров, Никола е жертва на синдром, който се разраства "Синдромът на бившия приятел".

В съдебната зала Никола каза, че съжалява, а родителите на убития Ангел заявиха граждански иск от 600 000 лева.

Делото тръгва по същество на 11 юли. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

След пожара заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври

За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът на града Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спират за голям ремонт.  Според хората в града миризмите са били тежки и задушливи. Те..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Общината има 1 месец, за да отстрани пропуските по проекта за Небет тепе

След като комисия от Министерството на културата върна проекта за реставрация и консервация на Небет тепе, днес ръководителят на проекта инж. Таня Петкова коментира пред Радио Пловдив, че пропуските ще бъдат отстранени лесно. „Като цяло става дума за консервационно-реставрационни работи. Засягат фугирането на крепостната стена, насипи,..

обновено на 27.09.24 в 15:10

Разширяват зоните за платено паркиране в Карлово

В Карлово се разширява обхватът на зоните за кратковременно паркиране от 1 октомври.  Към платените зони се включват още три улици в широкия център на града -  ул. „Пазарна“ в частта, заключена между ул. „Ген. Карцов“ и  ул. „Тодор и Ана Пулеви“, ул. „Екзарх Йосиф“ в частта, заключена между ул. „Пазарна“ и  ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Капитан Д...

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Двама младежи са в болница след сбиване в Пазарджик

Двама младежи са в болница, след като се сбиха в парк в пазарджишкия квартал „Младост“. След сигнала за сбиването със случая се заели полицаи от Криминална полиция и Детска педагогическа стая в РУ-Пазарджик.  Оказало се, че момчетата се скарали и скандалът прераснал в побой. В резултат и двамата са получили травми в лицето и главата и са били..

публикувано на 27.09.24 в 12:11

Пациент с туларемия е лекуван в МБАЛ-Пазарджик

Заболяването се среща рядко, но е потенциално опасно. Причинява се от бактерия.  “Източник на инфекцията за човека са различни мишевидни гризачи, зайци и кърлежи. Заразяването на човека става по различни механизми – при ухапване от кърлежи, при пряк контакт /дране на животни/, при консумация на храни, заразени с екскременти на гризачи, по..

публикувано на 27.09.24 в 11:53