Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марица" стартира лятна подготовка

"Жълто-сините" започнаха лятна подготовка
Снимка: ПФК Марица Пловдив

Представителният тим на „Марица“ проведе първата си тренировка от подготовката си за предстоящия сезон 2024/25 в Трета лига – Югоизточна група. В 09:30 сутринта старши-треньорът Стойчо Драмов и неговият щаб изведоха групата от 23-ма футболисти за първо занимание на стадион „Марица“. Красимир Иванов и Йордан Влашки ще бъдат помощник-треньори, заедно с играещия такъв Валери Домовчийски. В щаба на маричани остават и кинезитерапевтът Георги Аспарухов, рехабилитаторът Жан Башев, домакинът Асен Стефанов и Ивайло Иванов, който ще отговаря за стадиона.
Футболистите, които стартираха подготовка с жълто-синия екип са: вратарите Петър Начев и Виктор Петков; полевите състезатели Атанас Ташолов, Валери Домовчийски (играещ треньор), Олджай Алиев, Георги Трифонов, Христиан Димитров, юношите: Ангел Пеев, Наско Христев, Симеон Сираков, Николай Иванов, Георги Вълков, Даниел Беломачев, Радослав Мицев, Емилео Макавеев, Красимир Лютов, Илиан Пиронков, Никола Кръстев, Георги Цонков, Ангел Тосев, както и Борислав Дончев, който днес отсъстваше по лични причини и Теодор Фърков. Двамата са възпитаници на клуба и се завръщат в редиците на „Марица“, съответно от „Локомотив“ II и „Гигант“ (Съединение). Единственото ново попълнение към момента е Димитър Пройчев, който през миналия сезон се състезаваше за „Спартак“ (Пд). Той е юноша на „Ботев“ и се е състезавал още за дублиращия тим на „канарчетата“, датския Ф. Амагер, както и за „Монтана“. Тренировки с „жълто-сините“ започнаха и двама млади състезатели, които ще преминат пробен период.
Освен напусналите още преди края на изминалия сезон с клуба се разделят и: Мартин Газиев, който ще бъде близо до семейството си и ще се състезава за „Пирин“ (ГД), Соломон Джеймс и Ифеани Дейвид, които преминаха в състава на „Спартак“ (Пл), юношата Божидар Шехов, който ще продължи образованието си в чужбина, Илия Николов, който ще бъде треньор на вратарите в „Марица“, Стефан Попов, който ще се състезава за „Крумовград“, Милен Танчев, Илиян Йорданов и Теодор Андреев. Клубът изказва благодарности на всички тях, за всеотдайността и приноса им към представянето на отбора през последните сезони във Втора лига. С останалите играчи от състава от миналия сезон „жълто-сините“ все още водят преговори.
Отборът ще се подготвя изцяло в Пловдив, като ще изиграе и шест контролни срещи. Първата от тях ще бъде срещу “Ботев” II - в събота, от 19:00 часа, на базата в кв. “Коматево”.
Програмата за контролите:
• 29 юни: Марица – Ботев II (Пловдив)
• 6 юли: Марица – Родопа (Смолян)
• 13 юли: Марица– Гигант (Съединение)
• 20 юли: Марица – Локомотив II (Пловдив)
• 24 юли: Марица – Асеновец
• 27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Предстои 14-издание на фестивала "Събуди се"

Редом до финалните дни на юни и с поглед към първите на юли идва и времето на любимия на хиляди фестивал "Събуди се", познат още под името "Wake Up". По думите на организаторите "Събуди се" е много повече от фестивал. Определят го като шестдневно приключение в сърцето на Родопите, насърчаващо личностното израстване и връзката с природата. По традиция..

публикувано на 28.06.24 в 16:11
Каспар Симеонов (вдясно)

Каспар Симеонов - финалист от Москва 1980

Легендарният волейболист Каспар Симеонов е роден на 17.05.1955 година в Димитровград Той е олимпийски вицешампион по волейбол от Москва през 1980 година. Заема шесто място в турнира за световната купа в Япония през 1977 г. и пето място на Европейското първенство във Финландия през 1977 г.  Има 453 мача в „А“ група и 150 мача в националния състав на..

публикувано на 28.06.24 в 11:25

Алтер его” - лятно и етно

„Алтер его“ влиза в лятната схема на излъчване, което означава, че ще през летния сезон ви припомняме моменти от нашия радио-пърформанс през годината. За тази събота избрахме да ви зарадваме с предаването, в което разглеждаме въпроса за смеха на различните етнически общности в Пловдив: евреите, арменците, турците, ромите и българите. Темата е..

публикувано на 28.06.24 в 08:16

Топалова остана на крачка от основната схема на Уимбълдън

Гергана Топалова не успя да се класира за основната схема на тенис турнира от Големия шлем - "Уимбълдън". Пловдивчанката отстъпи в третия кръг на квалификациите с 1:6, 3:6 на №134 в световната ранглиста Пана Удварди от Унгария. Срещата продължи 73 минути. В първите два кръга Топалова елиминира със 7:5, 6:4 №155 в световната ранглиста Ела Зайдел от..

публикувано на 27.06.24 в 18:00

Билетите за двубоя на Ботев срещу Марибор вече са налични

Билетите за двубоя на Ботев (Пловдив) срещу Марибор от I квалификационен кръг на Лига Европа са вече в продажба. Срещата ще се изиграе на 11 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Привържениците на „канарчетата“ могат да закупят своите билети онлайн на kolezha.bg, от касите на стадиона, които ще работят от 10 часа до 18 часа в делничните дни и от..

публикувано на 27.06.24 в 17:49