Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елке Уолшон и техниката на балансиращите "дъждовни капки"

| обновено на 08.07.24 в 16:15 | Интервю

Немският терапевт Елке Уолшон ще бъде в България, за първи път, за да сподели знанието си за възстановителната практика „Raindrop“. В дните 31 август – 1 септември, тя ще бъде в Пловдив. Практиката „Raindrop“ е метод за балансиране на тялото, за обновяване на ума и за уравновесяване на емоциите. Тя благоприятства и енергийните меридиани, според китайската медицина. Методът работи с енергийните ни тела, като по този начин има насоченост към енергийните и емоционални блокажи.

Създател на практиката е д-р Гари Янг. Това е техника, която работи чрез нанасяне на етерични масла, в специална последователност върху стъпалата на краката, като след това самите капки се спускат, като дъждовни капки, на определено отстояние над гръбначния стълб. Този метод помага на маслата да навлязат ефективно в енергийното поле на човека и да осигурят специфична лечебна енергия, за всеки.

Елке Уолшон пътува по цял свят. Тя е сертифициран инструктор по техниката „Raindrop“. Живялае 20 години в Малайзия и споделя мисията си през ароматерапията. Тя също така е хранителен консултант, НЛП треньор, AFT практик и трансформационен треньор. 

Елке Уолшон идва в Пловдив по покана на холистичния психолог Дорина Ташева и на ароматерапевта Силви Кирилова.  

„Техниката работи като нанасяме десет определени масла в специална последователност по краката, върху стъпалата, на определени точки. Също така, по гръбнака и гърба. Така маслата могат да навлязат ефективно и във физическото, и в енергийното поле на човека. Има изключителни отзиви за техниката от мои колеги от Германия и бих искала, и ние българите да се докоснем до това преживяване“, разказва Дорина Ташева, гост в предаването "Вход свободен".

Чуйте още, в прикачения файл.


По публикацията работи: Дора Башакова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Младежка терапевтична група с безплатни срещи

Младежко терапевтично пространство отваря врати с покана за "Среща със себе си- среща с другия"- Среща с груповата терапия. На 8-ми октомври са поканени всички, които биха искали да разберат как работи едно терапевтично пространство и какво могат да получат от него. Всеки ще има възможност да зададе своите въпроси относно груповия терапевтичен..

публикувано на 06.10.24 в 08:50

Деца рисуват доброто около нас

Как изглежда доброто около нас? Отговорите търсим в творбите на децата - от най-малките до най-големите.  Ако сте дете на възраст от 6 до 19 години, и умеете да рисувате, Фондация "Дом на Доброто" предоставя невероятната възможност да покажете на България и на света през Вашия поглед как изглежда  "Доброто около нас"! Изразете себе си и станете част..

публикувано на 04.10.24 в 18:10

Exotic Expo този уикенд в Пловдив

Харесвате ли екзотични животни? Български Киноложки клуб Ви канят на екзотично изложение този уикенд в Пловдив. Събитието е с вход свободен и ще се проведе на територията на най-големия мол в Южна България, на ниво партер.  В рамките на два дни, 5-ти и 6-ти октомври от 10 до 19 часа, пловдивчани и гости на града ще имат възможност да се докоснат..

публикувано на 04.10.24 в 17:39

Вкусен шоколадов фест "превзема" парк "Каменица" в събота

В събота парк „Каменица“ в пловдивския район „Източен“ става сцена на изключително „вкусен“ фестивал – „Шоко арт“.  През целия ден присъстващите ще могат да се насладят на шоколада във всичките му измерения - творби от шоколад, рецепти с шоколад, напитки, приготвени с шоколад и др.   "Започваме с детска програма, след това майстори на шоколада..

публикувано на 04.10.24 в 14:38

Атанас Грозданов за чудния свят на дивата природа

Утре, 4 октомври 2024 г. от 18:30 ч. в Регионален природонаучен музей- Пловдив Атанас Грозданов ще ни потопи в света на дивата природа през погледа на неговия обектив.  "Wild at heart – Plovdiv" /"Диви по сърце - Пловдив"/ е авторската му изложба, която представя, а в рамките на месец /до 4 ноември/ пловдивчани и гости на града ще имат възможност да я..

публикувано на 03.10.24 в 14:15