Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП-Пловдив: Арестът на Златомир Дьовленски е политическа поръчка

Градският съвет на БСП - Пловдив изказва пълна подкрепа за Златомир Дьовленски - председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив и член на Изпълнителното бюро на ГС на БСП в града.

Това пише в декларация, изпратена до медиите от местната структура на социалистите в Пловдив.

В нея се посочва, че в БСП са обезпокоени от вчерашния показен арест на Златомир Дьовленски. Отбелязано е, че подобни показни действия доказват, че България е полицейска държава, в която няма свобода на словото и действията. 

Показният арест свидетелства, че никой български гражданин не е защитен от насилствено нахлуване в дома му от страна на "правозащитните" органи, пише още в декларацията.

Пловдивските социалисти посочват, че Златомир Дьовленски е доказан експерт в сферата на европейските проекти. 

"Длъжността, която заема, не е свързана с достъп до класифицирана информация и в тази връзка считаме, че извършеният на 08.07.2024 г. арест е поръчка по изцяло политически причини", пише в декларацията на БСП - Пловдив. 

Тълкуваме всякакви обвинения в "държавна измяна" като политическа атака и остро се противопоставяме на подобни прийоми до представяне на неопровержими доказателства от страна на Съдебната власт, посочват от ГС на БСП - Пловдив.


По публикацията работи: Антоанета Петричанска


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пещерата "Добростански бисер" затвори за туристи до май 2025г.

5600 туристи са посетили пещерата „Добростански бисер“ от месец май до септември.  Освен от България, природният феномен е разгладан и от гости от 25 държави от целия свят, сред които Нова зеландия, Япония и Мексико.  За 5-те месеца активен сезон приходите, постъпили в бюджета на Общинското предприятие „Туризъм“ в Асеновград са над 36 000 лв,..

публикувано на 07.10.24 в 13:36

С 12 млн. лева ремонтират изцяло дома за стари хора в Пловдив

Преустройство, реконструкция, основен ремонт, енергийно саниране и благоустрояване за близо 12 милиона лева без ДДС ще бъде направен на Дома за стари хора „Св. Василий Велики“ в Пловдив.  В ход е обществена поръчка, в която са заложени обновяване на сградния фонд, покривите, топлоизолация, изграждане на достъпна среда и цялостно благоустройство на..

публикувано на 07.10.24 в 11:22

Среднощно убийство шокира хората в с. Столетово

48-годишният Борис Кисьов е убит в карловското село Столетово снощи. За това съобщи кметът на селото  Мирослав Колев, а от полицията в Пловдив потвърдиха за случая. Оттам  уточниха, че безжизненото тяло на мъжа е намерено снощи  в наследствената му къща. При първоначалния оглед са установени следи от насилие. Кисьов е бил намушкан с нож и е..

обновено на 07.10.24 в 11:17

Община Пазарджик поема 50% от цената в млечните кухни

Община Пазарджик ще дофинансира детските млечни кухни на територията си, с което изхранването на децата от 9 месеца до три години ще се намали с близо 50 процента.  В момента цената на тристепенното меню варира между 5 и 6 лева. Мярката ще влезе в сила от следващата година.  Предложението на кмета Петър Куленски бе прието от..

публикувано на 07.10.24 в 10:22

Монтират мантинели по главната улица на Асеновград

Започва монтиране на нови предпазни парапети по главната улица  в Асеновград. Целта е да се спре хаотичното пресичане на пешеходци и да се повиши сигурността на движението по  улица „Васил Левски“.  Монтажните дейности  ще продължат през цялата седмица, като се тръгва от зоната при светофара на автогарата.  Съоръженията между платната по дължината..

публикувано на 07.10.24 в 07:34