Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветниците обсъждат паркинга пред частната болница в "Западен"

Общинският съвет ще решава дали да прекрати договора за наем на имота, отреден за паркинг на общински терен пред болница „Пълмед“.  

Предложението е на районният кмет на „Западен“ Тони Стойчева, като с него се предлага да се задължи кмета на Пловдив Костадин Димитров да прекрати договора за наем от 6 ноември 2023 година, сключен между Община Пловдив, от една страна като наемодател, и „Булфарма“ ООД, от друга страна като наемател. Предлага се още да се проведе обществено обсъждане за ползването на общинския терен пред частната болница.

До внасянето на предложението се стигна, след като жители на „Западен“ протестираха няколко пъти срещу изграждането на частен паркниг върху част от имот, който е публична общинска собственост и се намира на булевард „Пещерско шосе“.

Днес протестиращите ще присъстват на сесията на местния парламент.

В дневния ред на заседанието влиза още и изменение и допълнение на Годишната програма на Община Пловдив за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за тази година.

Съветниците трябва да гласуват и предложението на „БСП за България“, което касае социализацията и промяната на предназначението на бившата сграда на БНБ на улица „Райко Даскалов“ в Пловдив. То предвижда сградата да бъде обявена за музей на Пловдив. То обаче не се приема еднозначно от съветниците, тъй като в момента има обявен конкурс, а от групата на ПП-ДБ категорично заявиха, че ще гласуват против предложението на социалистите. 

По публикацията работи: Димитър Владимиров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар във ферма край Маноле обгази Пловдив

Запалена патешка тор от птицеферма край село Маноле обгази тази вечер част от Пловдив. Задушлива миризма на дим се усеща в целия район "Южен", в "Тракия" , "Източен" и централната градска част, алармираха пловдивчани в социалните мрежи. Сигналът за пламъците в сметището на фермата за отглеждане на патици е подаден около 18.00 ч., съобщиха за Радио..

публикувано на 07.09.24 в 21:28

Регистрираха слаб земен трус край Девин

Слабо земетресение е регистрирано в района на Девин тази сутрин.  От Националния институт по геофизика, геодезия и география уточняват, че трусът с магнитуд от 2,9 по Рихтер е регистриран в 9.11 ч., на около 5,4 км югозападно от Девин, на 58 км от Пловдив и на 138 км от София.  Дълбочината му е 12 км. Няма данни за материални щети.

обновено на 07.09.24 в 16:53

Жител на Стамболийски завари колата си със забита кирка

Кола осъмна със забита кирка, случаят е от Стамболийски. Собственикът заварил тази сутрин возилото си „Форд фокус“ със забития инструмент в предния капак.  „Давам 5000 лв награда, който ми каже кой е извършителят!!!“, написа собственикът на колата в социалните мрежи.  Не е ясно каква е причината за вандалския акт.  Потребители коментират, че..

публикувано на 07.09.24 в 12:53

РИК - Смолян с член на ДПС, предложен от Дж. Чакъров, но не и от Пеевски

В състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян участва представител на ДПС, който бе предложен от упълномощени от Джевдет Чакъров членове на партията.  Съгласно публикувано решение на Централната избирателна комисия е назначен съставът на РИК – Смолян и в него не присъства предложеното име от представител, упълномощен от Делян Пеевски...

публикувано на 07.09.24 в 10:40

Полиция следи трафика заради кулинарния фест в Житница

Полицейски екипи ще осигуряват безопасността на движението в участъка между селата Калояново и Старо Железаре днес. Организацията се предприема заради очаквания интензивен трафик към село Житница, където от 9 ч. до 21 ч. се провежда събор с кулинарно шоу и музикално-танцова програма.  По време на събитието униформените ще следят и да няма..

публикувано на 07.09.24 в 08:18