Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски е нашата национална съвест!

Пред паметника на Левски на Бунарджика Пловдив отдаде почит към великото дело на Апостола по случай 187 години от рождението му.

Както никой друг от нашите национални водачи, Левски заявява, че българският народ се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието. Щото така ще бъдем равни на другите европейски народи. Българският апостол на свободата е личност със световни измерения и това се признава от всички, които са се докоснали до него“ – заяви в словото си учителката по история в Математическата гимназия Атанаска Колева.

В присъствието на представители на областната и общинската администрация, пред строя на почетна военна рота обществени организации и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на националния герой.

Актрисата Мария Генчева рецитира Вазовата ода „Левски“ от „Епопея на забравените“.

Левски за нас е национален идеал. Апостолът е нашата народна съвест“ – споделиха пред репортер на радиото граждани, участници в поклонението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Новата детска градина „Каменица“ отваря врати с осем месеца закъснение

ДГ „Каменица“ ще заработи през септември стана ясно след като днес кметът Костадин Димитров и родители инспектираха сградата.  От община Пловдив уверяват, че всички проблеми в новата детската градина са отстранени и детското заведение е готово да посрещне новите си възпитаници.  "Течовете и мухълът в сграда са отстранени за сметка на строителя, тъй..

публикувано на 30.08.24 в 15:31

Тежка катастрофа затвори Подбалканския път между Анево и Иганово

67-годишен шофьор е починал при катастрофа, заради която е затворен  Подбалканският път  в участъка между селата Анево и Иганово.  Трафикът се насочва по обходен маршрут - леките автомобили мнават по черен път  от разклона за село Московец, а тежкотоварните се отбиват встрани и изчакват. Сигналът за тежкото пътно произшествие е получен..

публикувано на 30.08.24 в 11:42

Утре определят състава на 16 и 17 РИК за изборите на 27.10.

Областният управител на Пловдив Христина Янчева свиква утре консултации за състава на двете Районни избирателни комисии за Пловдив-град и Пловдив-област за изборите на 27 октомври.  Покана за участие е изпратена до ръководствата на всички парламентарно представени партии и коалиции в 50-то Народно събрание. Консултациите ще са в сградата на..

публикувано на 30.08.24 в 11:08

Кампания „Алкохолът е лош шофьор“ на пътна полиция и пивоварна в Пловдив

Пътните полицаи в Пловдив започват специализирана акция, за да информират водачите за последиците от шофирането в нетрезво състояние и формирането на отговорно отношение към всички  участници в движението по пътищата.  Акцията е в партньорство с организаторите на тазгодишното издание на социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор“,..

публикувано на 30.08.24 в 09:55

Три дни празник на киселото мляко в Момчиловци

Седми международен фестивал на киселото мляко се открива следобед в центъра на родопското село Момчиловци.  За тридневния празник пристига китайска делегация. Инфлуенсъри от азиатската държава ще излъчват на живо фестивалната програма. Събитието се организира  съвместно с китайски партньори от компания за производство на млечни продукти с марка..

обновено на 30.08.24 в 09:02