Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови придобивки за детска градина "Буратино"

Заместник-кметът на Община Пловдив Владимир Темелков и кметът на район "Централен" Георги Стаменов ще дадат старт на строителството на нов корпус и физкултурен салон към детска градина „Буратино“.

Очаква се с новите помещения да бъде увеличен капацитетът на градината със седемдесет места, като групите от седем ще станат десет.

Строителството на новия корпус и физкултурен салон, което трябва да приключи до края на 2025 година, е на стойност малко над 2 милион и 120 хиляди лева с ДДС. От тях 894 000 лева са осигурени по програмата на МОН за модернизация на материалните бази на училищата и дестките градини, а останалите средства са от общинския бюджет на Пловдив.

В общата сума са включени и средствата за оборудването за помещенията,  както и облагородяване на дворното пространство на „Буратино“, включително реконструкция на детските съоръжения и закупуването на нови.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Пожар във ферма край Маноле обгази Пловдив

Запалена патешка тор от птицеферма край село Маноле обгази тази вечер част от Пловдив. Задушлива миризма на дим се усеща в целия район "Южен", в "Тракия" , "Източен" и централната градска част, алармираха пловдивчани в социалните мрежи. Сигналът за пламъците в сметището на фермата за отглеждане на патици е подаден около 18.00 ч., съобщиха за Радио..

публикувано на 07.09.24 в 21:28

Регистрираха слаб земен трус край Девин

Слабо земетресение е регистрирано в района на Девин тази сутрин.  От Националния институт по геофизика, геодезия и география уточняват, че трусът с магнитуд от 2,9 по Рихтер е регистриран в 9.11 ч., на около 5,4 км югозападно от Девин, на 58 км от Пловдив и на 138 км от София.  Дълбочината му е 12 км. Няма данни за материални щети.

обновено на 07.09.24 в 16:53

Жител на Стамболийски завари колата си със забита кирка

Кола осъмна със забита кирка, случаят е от Стамболийски. Собственикът заварил тази сутрин возилото си „Форд фокус“ със забития инструмент в предния капак.  „Давам 5000 лв награда, който ми каже кой е извършителят!!!“, написа собственикът на колата в социалните мрежи.  Не е ясно каква е причината за вандалския акт.  Потребители коментират, че..

публикувано на 07.09.24 в 12:53

РИК - Смолян с член на ДПС, предложен от Дж. Чакъров, но не и от Пеевски

В състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Смолян участва представител на ДПС, който бе предложен от упълномощени от Джевдет Чакъров членове на партията.  Съгласно публикувано решение на Централната избирателна комисия е назначен съставът на РИК – Смолян и в него не присъства предложеното име от представител, упълномощен от Делян Пеевски...

публикувано на 07.09.24 в 10:40

Полиция следи трафика заради кулинарния фест в Житница

Полицейски екипи ще осигуряват безопасността на движението в участъка между селата Калояново и Старо Железаре днес. Организацията се предприема заради очаквания интензивен трафик към село Житница, където от 9 ч. до 21 ч. се провежда събор с кулинарно шоу и музикално-танцова програма.  По време на събитието униформените ще следят и да няма..

публикувано на 07.09.24 в 08:18