Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летен “Уикенд в Пловдив”

Не пропускайте фестивала на 2, 3 и 4 август

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив Ви канят на „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“.

В града на тепетата на 2, 3 и 4 август ще се проведе Седмото издание на фестивала.

Само през този уикенд и тази година ще имате възможност да усетите магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света. Възползвайте се от многобройните атрактивни оферти и отстъпки!

Как да съпреживеете „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ и да се възползвате от отстъпките?

 „Уикенд в Пловдив гривна“ е Вашият билет до партньорските обекти и получаване на всички отстъпки в тях. Ще ги намерите преди фестивала в офиса на сдружение "Съвет по туризъм - Пловдив". И по време на фестивала - на презентационните щандове на  “Уикенд в Пловдив” на пл. Централен, до Централна Поща, „Античен форум Север" /алеята свързваща Главната улица с Епископската базилика на Филипопол/. Наши сътрудници ще Ви очакват в петък от 16:00 до 24:00 часа, събота от 09:00 до 24:00 и неделя от 9:00 до 11:00 ч.

Може да вземете Вашите „Уикенд в Пловдив гривни“ с отстъпка от 20% до 1 август. Това е една от най-добрите оферти за „Уикенд в Пловдив“ в партньорство с Grabo.bg.

И къде без специални изненади? С всяка закупена гривна ще получите и подарък стъклена винена чаша за професионална дегустация, която ще Ви е необходима за посещение на второто издание на „ВИНЕНИ НОЩИ ВЪВ ФИЛИПОПОЛИС”.

Знаете ли, че Пловдив е обявен за най-добрата винена дестинация за 2022 година? Гривната ще Ви даде безплатен вход и право на дегустация на българско вино във второто издание на „Винени нощи във Филипополис“. Известни български винопроизводители  ще презентират пред Вас пивките си вина.

Събитието ще се проведе сред античната обстановка на „Форум Север“ – алеята, която свързва „Главната улица“ с „Епископската Базилика на Филипопол“.

Дегустацията на вино по време на „Винени нощи във Филипополис“ е  на 2 и 3 август /петък и събота/ от 19:00 до 24:00 ч.

Ще Ви очакват любезните винопроизводители от ВИ „Вила Винифера“, ВИ „Ноя“, ВИ Джинвира, Камея, Козя Грамада, ВИ ШаТони.

И това не е всичко! „Уикенд в Пловдив гривната“ Ви дава възможността да преоткриете Пловдив по време на нашите безплатни турове. Лицензирани екскурзоводи ще Ви покажат и разкажат интересни факти от историята и живота на Пловдив. Туристическите обиколки са пешеходни до 2 часа в исторически център Пловдив. „Уикенд в Пловдив тур“ ще стартира от „Часовника на пощата“ и ще се осъществи по следния график:

Петък 2 август: 20:00 ч;

Събота 3 август: 09:00 ч. и 19:00 ч.;

Неделя 4 август: 09:00 ч.

С гривната може да посетите безплатно ЛИТЕРАТУРНО СОАРЕ ЗА ПЛОВДИВ "КАЛДЪРЪМЕНИ СТРУНИ",подходящо за всички, които обичат българската литература, музиката и уикендите в Пловдив. Музикален съпровод на виолончело ще направи вечерта Ви вълшебна.

С гривната получавате код за вход към

"УИКЕНД В ПЛОВДИВ - РИМСКИТЕ ТАЙНИ НА ГРАДА" - ГРАДСКА ИГРА СЪС ЗАГАДКИ

Ако сте любител на загадки и приключения, ще имате възможността да преоткриете някои от най-известните антични забележителности на древния Пловдив.Можете да стартирате играта по всяко време на първия уикенд на август сприятели, семейство или дори сами.Препоръчваме Ви да играете в отбори до 4-5 души и гарантираме, че така ще се забавлявате повече. Бъдете със заредени телефони, удобни обувки, бутилка вода и не забравяйте доброто си настроение!

Създателите на играта ще Ви очакват и на техния деск, разположен в „Античен форум Север“.

Изненадите съвсем не спират до тук. Включете се и в нашето „УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“!

Към всяка „Уикенд в Пловдив гривна“ получавате книжка „Уикенд в Пловдив предизвикателство“. Ако приемете и го изпълните, ще може да спечелите атрактивни награди. В какво се изразява нашата offline игра: в книжката ще откриете място за залепяне на 8 стикера. Първият от тях ще бъде комплимент от организаторите с логото „Уикенд в Пловдив“. Всеки стикер е с логото на партньорския обект и ще може да се вземе при условие, че сте се възползвали от „офертата“ на обекта. С подробните условия ще се запознаете в книжката, която ще получите с гривната.

Освен всички безплатни активности, сме подбрали за Вас и множество оферти.

„Уикенд в Пловдив“ обединява туристическия бранш в името на Вас - туристите и гражданите. Всеки гост и пловдивчанин ще може да се възползва от над 30 оферти за: хотелско настаняване, заведения за всеки вкус; туристически забележителности и активности за свободното време. Пълен списък с офертите може да следите на официалния сайт на събитието: www.weekendplovdiv.com.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА НА ЛОКАЦИИТЕ И ОФЕРТИТЕ

За Ваше улеснение е създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“. Картата ще е налична онлайн и ще може да я използвате чрез Вашите смарт устройства. Също така обектите ще бъдат обозначени със стикер „Уикенд в Пловдив локация“.

Поканете приятели, стягайте багажа и планирайте престоя си в древния и модерен – Пловдив  на 2, 3 и 4 август, ако предложението за „Уикенд в Пловдив“ Ви е харесало!

*Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2024 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

„Алтер его” - радио и карикатури

За карикатурата ще разговаряме тази събота с нашите приятели Ивайло Цветков, Любомир Михайлов, Ириен Трендафилов и Цочо Пеев.  Останалите ни рубрики също ще са подчинени на основната тема. Ще излъчим едно карикатурно, но симпатично „реалити-интервю“, което е част от подготвителния разговор за участието на госта от предишно издание – Калин..

обновено на 07.09.24 в 16:12

Таратор и Изкуствен интелект

Фестивалът Улица "Станционна" вече за втора поредна година се радва на растяща популярност в празничните дни около деня  на Съединението. Освен музикална и кулинарна част фестивалът има неочаквана кибер съставка в лицето на ЦИХ "Тракия". С експерта по кибер сигурност Ясен Танев говорихме за тази изненадваща колаборация. Оказа се , че кибер..

публикувано на 06.09.24 в 16:50
Станислава Йорданова

Станислава Йорданова е SUPER STEM учител за втора година

На прага на новата учебна година и в днешното издание на предаването Ви срещнахме със Станислава Йорданова - преподавател по призвание и по душа! Тази година тя бе избрана за втора поредна година в престижната категория SUPER STEM EUROPE УЧИТЕЛ, п реборвайки конкуренция от над 700 преподаватели.  Влизаме отново в час с нея, и дни преди старта на..

публикувано на 05.09.24 в 16:16

Невиждани морски създания в Пловдив

Уникални и рядко срещани морски създания, които ще накарат пловдивчани да погледнат подводния свят с други очи! Невижданите морски създания са най-новите обитатели на Регионалния природонаучен музей в града. Екипът е изключително развълнуван да представи атрактивното попълнение в своята експозиция:  -   Бамбукова акула с бели петна (Chiloscyllium..

публикувано на 05.09.24 в 15:38

Археологически музей Пловдив стартира онлайн кампания

Регионален археологически музей – Пловдив стартира нова онлайн кампания под името „Когато бях археолог“, която ще се проведе през целия месец септември 2024 година. Инициативата е част от Европейските дни на наследството, чиято тема тази година е „Маршрути, мрежи и връзки“. Целта на кампанията е да събере и съхрани спомени и преживявания на хора,..

публикувано на 04.09.24 в 16:24