Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на скулптора Павел Койчев в зала "2019"

Хоризонтално, отвесно, наклонено“ е названието на новата скулптурна провокация от големия български художник Павел Койчев в Зала „2019“ на ул. „Гладстон“32.

Авторът представя нови голямоформатни скулптури специално за това пространство. Творбите са абстрактни и цветни.

Павел Койчев е роден през 1939 г. в София. Завършил е Национална художествена академия „Николай Павлович“.

Той е автор на десетки самостоятелни изложби и представяния на престижни форуми в страната и извън нея. Представя неколкократно България на Международното биенале във Венеция, участва в изложението „Световни художници на хилядолетието“ в централата на ООН в Ню Йорк. Носител е на многобройни награди, сред които награда на името на Иван Лазаров и на Марко Марков.

Негови произведения са притежание на Националната галерия и редица частни колекции и експозиции в Белгия, Австрия, Дания, САЩ и др.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Римските терми в Хисаря стават концертна зала на открито

За първи път римските терми в Хисаря ще се превърнат в концертна зала на открито.  Тази вечер от 20.00 ч. археологическият обект в парк „Момина сълза“ става сцена на джаз концерт под звездите.  Елегантен джаз ще свири китарно дуо Веселин и Петър Койчеви, както и колегата от Радио Пловдив д-р Теодор Попов (DJ Teo), който ще изпълни авторска..

публикувано на 07.09.24 в 07:58

Фолклорен фестивал събира хиляди изпълнители в Неделино

Национален фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие се провежда в  Неделино. Организира се от общината и е под патронажна на културното министерство.  На сцената се представят  б лизо 4000 изпълнители от 120 български читалища и 13 гостуващи състава от чужбина.   Около 3500 са участниците от различни фолклорни..

публикувано на 06.09.24 в 10:51
Теодосий Спасов

Традиция, джаз и класика с Теодосий Спасов фолк квинтет

Музикантите от Теодосий Спасов фолк квинтет излизат днес на пловдивска сцена. Концертът им е част от фестивала улица „Станционна“. В интервю за Радио Пловдив известният български музикант Теодосий Спасов заяви, че музикантите готвят уникални изпълнения, които ще бъдат представени за първи път пред публика.   Този прочут ансамбъл,..

публикувано на 06.09.24 в 10:10

Пловдив празнува 10 години от обявяването си за ЕСК

Днес отбелязваме 10-годишнината от обявяването на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 година. Общината и Фондация 2019 подаряват на пловдивчани концерт. Първи на сцената се качва DJ Dian Solo в 18:30 часа. DJ Dian Solo е един от създателите на Deep Zone Project, той е сред най-утвърдените артисти на българската музикална..

обновено на 05.09.24 в 16:45

Започва фестивалът „Улица Станционна“

В  Пловдив тази вечер започва и фестивалът „Улица Станционна“. Към  успешните и утвърдени събития фестивалът тази година добавя и модул изкуство, като организаторите са отправили отворена покана към творци от Пловдив да презентират светлинни инсталации, приложно изкуство, дигитални изкуства.  Предвидено е и кулинарно състезание - European..

публикувано на 05.09.24 в 16:32