Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицински хеликоптер транспортира пострадал край Смолян колоездач

| обновено на 28.07.24 в 17:54
Снимка: Smolian.bgvesti.net

Медицински хеликоптер транспортира от Смолян до София пострадал колоездач. 

Велосипедистът  е пострадал тежко по време на Пампорово Байк фест. Той е 44-годишен гръцки гражданин.

Заради инцидента екипи на Аварийно спасяване и Планинската спасителна служба спешно бяха повикани на помощ, съобщиха от Аварийно спасяване във Фейсбук. 

Парамедик и спасител от екипа на АСП са прегледали и обездвижили с KED шина на място състезателя от Гърция. 

Пострадалият е качен на вакуум матрак от планински спасители и пренесен до най-близката точка за линейка от Центъра за спешна помощ. 

"Състезателят е транспортиран до Смолян с наш екип, консултиран е тук от неврохирург, от където е поет от медицинския хеликоптер, който кацна по-рано на стадиона в кв. Райково. Пострадалият има травма в областта на шията", каза пред Радио Пловдив директорът на смолянската болница д-р Марин Даракчиев. 

Състезателят, според предварителната диагноза, е получил фрактура на шиен прешлен, след като е паднал при един от скоковете по трасето.

Гръцкият колоездач е бил с изискващата се предпазна екипировка и каската е предотвратила контузия на главата. 

По публикацията работи: Иванка Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Позиционирал съм се за първа сила, няма да се коалирам с ДПС

Заявка за първа политическа сила на предстоящия парламентарен вот даде в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Пред журналисти в Пловдив той отказа да коментира скандалите в ДПС и заяви, че те никога досега не са го подкрепяли.  Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че всички партии трябва да се позиционират още отсега, за да се направи..

публикувано на 08.09.24 в 12:28

Откриват обновения храм в село Крислово

В деня на Малка Богородица в пловдивското село Крислово, община Марица се открива обновеният храм „Рождество на Пресвета Богородица“. Храмът е основан преди близо 100 години и е обновен с помощта на дарители и със средства от общинския бюджет. „Успяхме да реновираме дома на вярата и да създадем с общи усилия пространство на хармонията,..

обновено на 08.09.24 в 11:46

Пожарът край Маноле е контролиран, но ще дими през деня

Продължава гасенето на пожара край пловдивското село Маноле, който тлее от снощи на сметище за оборска тор от близката птицеферма. Вече няма пламъчно горене на пожара, огнеборците гасят различни димни огнища. Няма опасност за населението, задимяването в района не е силно – увери директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар..

публикувано на 08.09.24 в 11:46

Все още не е потушен пожарът край Маноле

Продължава гасенето на пожара, който тлее на сметище за оборска тор край пловдивското село Маноле.  Огънят е обхванал терен с големина на футболно игрище, като гори смес от слама и патешка тор от близката птицеферма – съобщи старши комисар Васил Димов, директор на пловдивската пожарна. Няма опасност за населението и постройки в близките..

обновено на 08.09.24 в 08:48

Почитаме Рождеството на Божията майка

Днес църквата почита Рождеството на Пресвета Богородица или Малка Богородица.  Това е един от трите големи празника, посветени на Света Богородица. Рождението на Божията майка е и един от 12-те най-важни религиозни празника в календара на църквата. Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Даниил ще оглави патриаршеската света..

публикувано на 08.09.24 в 08:30