Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парк "Кронщад" в "Южен" има нова поливна система

Автоматизирана поливна система бе изградена в парк „Кронщад“. Това съобщи кметът на район „Южен“ Атанас Кунчев.

Системата се управлява изцяло дистанционно, като позволява поливането на растителността да се извършва през нощта. На следващ етап предстои възстановяване на зелените площи и изграждането на цветни фигури в парка. Предвижда се още внасяне на декоративна растителност и залесяването с вечнозелени видове от служители на ОП „Градини и паркове“. 

Планирано е и изграждането на видеонаблюдение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

След пожара заводът за хартия в Стамболийски затваря от 1 октомври

За поредна нощ с тежка миризма в Стамболийски след пожара преди три дни съобщиха жители на града. По този повод днес кметът на града Петър Неделев разговаря с директора на завода за хартия Александър Криклер, който го е уверил, че от 1 октомври предприятието спират за голям ремонт.  Според хората в града миризмите са били тежки и задушливи. Те..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Общината има 1 месец, за да отстрани пропуските по проекта за Небет тепе

След като комисия от Министерството на културата върна проекта за реставрация и консервация на Небет тепе, днес ръководителят на проекта инж. Таня Петкова коментира пред Радио Пловдив, че пропуските ще бъдат отстранени лесно. „Като цяло става дума за консервационно-реставрационни работи. Засягат фугирането на крепостната стена, насипи,..

обновено на 27.09.24 в 15:10

Разширяват зоните за платено паркиране в Карлово

В Карлово се разширява обхватът на зоните за кратковременно паркиране от 1 октомври.  Към платените зони се включват още три улици в широкия център на града -  ул. „Пазарна“ в частта, заключена между ул. „Ген. Карцов“ и  ул. „Тодор и Ана Пулеви“, ул. „Екзарх Йосиф“ в частта, заключена между ул. „Пазарна“ и  ул. „Ген. Карцов“ и ул. „Капитан Д...

публикувано на 27.09.24 в 14:56

Двама младежи са в болница след сбиване в Пазарджик

Двама младежи са в болница, след като се сбиха в парк в пазарджишкия квартал „Младост“. След сигнала за сбиването със случая се заели полицаи от Криминална полиция и Детска педагогическа стая в РУ-Пазарджик.  Оказало се, че момчетата се скарали и скандалът прераснал в побой. В резултат и двамата са получили травми в лицето и главата и са били..

публикувано на 27.09.24 в 12:11

Пациент с туларемия е лекуван в МБАЛ-Пазарджик

Заболяването се среща рядко, но е потенциално опасно. Причинява се от бактерия.  “Източник на инфекцията за човека са различни мишевидни гризачи, зайци и кърлежи. Заразяването на човека става по различни механизми – при ухапване от кърлежи, при пряк контакт /дране на животни/, при консумация на храни, заразени с екскременти на гризачи, по..

публикувано на 27.09.24 в 11:53