Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се валежи, градушки и лек спад на температурите

| обновено на 29.08.24 в 08:39

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха предупреждение за интензивни валежи и гръмотевици в области от Североизточна и в Югозападна България, както и в Софийска област.

Днес преди обяд над Източна България, а след обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. 

По-интензивни ще са явленията в североизточните и планинските райони. Има условия и за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб, в източната половина от страната – умерен. 

Максималните температури ще бъдат в широки граници: от 23°-25° в Североизточна България до 29°-31° в Западна България и Горнотракийската низина.

Атмосферното налягане ще се понижи и до края на деня ще е по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Има условия и за градушки. Ще духа умерен, по високите и открити части - временно силен вятър от север-североизток.

Над Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд по северното крайбрежие, а след обяд и на юг ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северизток. 

Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


По публикацията работи: Севдалин Палаузов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Голямо количество от радиоактивния метал америций е открито в Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжната прокуратура в Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност". Америцият е вид изотоп, който се съхранява при специални условия заради неговото йонизиращо лъчение. Металът е изключително скъп и според източници на БНТ е открит и иззет от къща в..

обновено на 20.09.24 в 11:51

Членовете на СИК от квотата на ДПС ще бъдат разпределени служебно

Напрежение между представителите на фракциите в ДПС възникна при консултациите за разпределението на членовете на СИК в Пловдив- град. Причината е, че от ДПС - Ново начало на Делян Пеевски  и от Алиансът за права и свободи, лоялни на Ахмед Доган предложиха по 459 членове. Това е недопустимо, защото разпределението на база на миналите избори дава..

публикувано на 20.09.24 в 11:27

"Водопада фест" с кулинарно шоу и базар започва в Карлово

Истинска кулинарна фиеста ще има този уикенд в Карлово.  В града идват кметовете на Созопол и Тутракан, за да представят ястия от морски и речни дарове. Кулинарното шоу е част от базар на занаятите и на храните и напитките, подготвен за второто издание на Водопада фест. Проявите започват тази вечер с концерт на ансамбъл „Българе“ на площад „20..

публикувано на 20.09.24 в 09:21

В Хисаря започва съборът "Хайдут Генчо"

За поредна година от 20 до 22 септември в хисарския квартал Момина баня ще се проведе съборът „Хайдут Генчо 2024“. Организатори са общината в курортния град и Сдружение Наследство Хисаря.  Официалното откриване е тази вечер от 18:30 ч. В рамките на събора утре вечер (21 септември), ще се проведе възстановка "Хайдут Генчо". След възстановката..

публикувано на 20.09.24 в 08:25

Започват консултациите за състава на СИК за вота на 27 октомври

Консултации за състава на секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври ще се проведат днес в Пловдив. Консултациите ще се проведат от 11.00 часа в сградата на Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов” № 1, Заседателна зала – 2 етаж.

публикувано на 20.09.24 в 08:20