Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Санират сградата на художествената галерия в Смолян

Автор:

Енергийно обновяване на сградата на Художествената галерия започва Община Смолян, съобщи заместник-кметът Марин Захариев. Общината е кандидатствала за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост и предложението е одобрено, допълни Захариев.

С енергийното обновяване на галерията се цели да се намали с близо 74 % потреблението на електроенергия годишно и да се намалят разходите за поддръжка. Сградата на галерията е построена през 1983 година и разполага с 1000 кв. м. експозиционна площ, фондохранилища, работни помещения, ателие за консервация и реставрация.

Общата стойност на проекта е 1 629 323,59 лв., като от тях безвъзмездната финансова помощ е 1 526 423,59 лв., а задължителния собствен принос от Община Смолян е в размер на 102 900 лв. 

Срокът за изпълнение на инвестицията е до 30 юни 2026 година. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Военна прокуратура разреши черната кутия на разбилия се L-39 ZA да замине за Чехия

Черната кутия на катастрофиралия край авиобаза "Граф Игнатиево" самолет  е изискана с официално писмо от Министерство на отбраната и от прокуратурата ще дадат разрешение още днес да бъде изпратена в завода-производител в Чехия. Това съобщи за Радио Пловдив военноокръжния прокурор майор Христо Анчев.  По думите му, след издаването на това..

публикувано на 19.09.24 в 13:32

Чепеларе ремонтира магистрален водопровод със 7,6 млн. лв.

Кмeтът нa Oбщинa Чeпeлape Бopaн Xaджиeв сключи cпopaзyмeниe c Mиниcтepcтвoтo нa peгиoнaлнoтo paзвитиe и блaгoycтpoйcтвoтo зa рехабилитация на магистрален водопровод за вoдocнaбдитeлнa гpyпa Opexoвo – Maлeвo – Xвoйнa – Πaвeлcĸo.  Размерът на финансирането е близо 7,6 млн. лв., а дължинaтa нa тpaceтo e 5 433 мeтpa, като pexaбилитaциятa на водопровода..

обновено на 19.09.24 в 13:16

Двудневен форум за пътната безопасност започва в Пловдив

Десетата юбилейна годишна конференция, посветена на пътната безопасност - "ВИЗИЯ 0“ - НУЛА ЖЕРТВИ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, организирана от Сдружение "Българска браношва асоциация пътна безопасност". Двудневният форум ще събере на обща дискусия и обмен на научна информация над 350 делегати от държавната администрация, неправителствения сектор,..

публикувано на 19.09.24 в 13:14

Валери Вълков от Пазарджик става депутат за 3 заседания

Само за 3 пленарни заседания ще бъде депутат в 50-ото НС Валери Вълков, който днес положи клетва като депутат на мястото на Екатерина Захариева.  Той ще представлява Пазарджик, след като тя стана българската номинация за еврокомисар. Тази сутрин депутатите освободиха Захариева като народен представител, а малко по-късно Вълков положи клетва.  За..

публикувано на 19.09.24 в 12:47

Бандити ограбиха сама жена на улицата

За броени часове криминалистите от полицейското управление в Карлово разкриха извършители на грабеж.  Бързата им намеса се наложила, след като млада жена се оплакала, че късно вечерта във вторник двама насилници я нападнали и ограбили, отнемайки и мобилен телефон и намиращите се у нея други лични вещи.  При започналото издирване полицаите влезли в..

публикувано на 19.09.24 в 11:22