Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Петков-Бебето и Манол Генов водят листите на БСП

Иван Петков-Бебето е водач на листата на БСП за Пловдив-град на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. Това стана ясно, след вчерашното заседание на Националния съвет на БСП, на което бяха утвърдени предизборната платформа  и листите с кандидати за народни представители на коалиция „БСП – Обединена Левица".  

Сред новите лица в листата са Теодор Христов, Атанас Атанасов, Стоилин Генуров, а също лекари и специалисти.

"За първи път отиваме на избори с толкова много леви формации, това е истинското ляво обединение." - заяви по-рано пред Радио Пловдив Иван Петков.  Той подчерта, че с нови и млади лица начело ще се борят за всеки един ляв глас в страната. 

"БСП и партиите в обединението приехме "лидерите крачка назад", те ще помагат в кампанията. Ще има лица от нашите коалиционни партньори, знайно е, че имаме добри отношения с партия АБВ. Ние ще работим Пловдив да бъде привлекателен град за младите и за пенсионерите." - каза още Иван Петков. 

Манол Генов е водачът на листата на БСП за Пловдив област. Втори е  37-годишният Галин Дурев от Сопот.

Срокът за регистрация на листите в Районните избирателни комисии е до 17 ч. на 24 септември.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Битката в деня на изборите ще е за второто място

Ако изборите са днес, седем ще са сигурните участници в следващия парламент. Това показва социологическо проучване на изследователски център "Тренд", по поръчка на "24 часа". Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с близо 25 %. За второто място битката е между "Възраждане" и "Продължаваме промяната" – "Демократична България", съответно с 15,6 % и 15,1 %...

публикувано на 27.09.24 в 09:48

И двете фракции на ДПС ще бъдат представени в 51 НС

7 партии биха влезли в новия парламент ако изборите бяха днес, сочи проучване на агенция "Алфа рисърч". И двете крила в разцепилото се ДПС ще бъдат представени в 51-вото Народно събрание, като хората около Ахмед Доган ще са с почти два процента преднина пред тези около Делян Пеевски. Според социолозите първи ще са ГЕРБ с близо 24% от гласовете на..

публикувано на 26.09.24 в 13:46

Асен Василев и Йордан Иванов водят листите на ПП - ДБ в Пловдив и областта

Съпредседателят на ПП Асен Василев е начело на кандидатите за депутати на ПП- ДБ за Пловдив град . Той беше на същата позиция и на изборите през юни, отново води и листата на коалицията в Хасково. Досегашните депутати Стою Стоев, Катя Панева, Манол Пейков и още лица от общинските съветници на коалицията в Пловдив следват в подребата. Начело..

обновено на 24.09.24 в 17:03

Николай Цонев оглави листата на ДПС - Доган в Пловдив

Пълна листа от 24 души се регистрира в районната избирателна комисия за Пловдив-град "Алианс за права и свободи" (ДПС на Доган). Водач на листата е бившият военен министър Николай Цонев, следван от местния представител на алианса - общинският съветник Яшар Асан и Джамисет Джафер.  "На Николай Цонев е близък социалният ресурс, а..

публикувано на 24.09.24 в 15:05

Костадин Димитров е втори в листата на ГЕРБ в Пловдив

ГЕРБ-СДС регистрира листите си в последния възможен ден.  Традиционно и на вота на 27 октомври листата на ГЕРБ в Пловдив ще води лидерът на партията Бойко Борисов.  Кметът Костадин Димитров е на второ място в листата на ГЕРБ-СДС. До провеждането на парламентарните избори той излиза в неплатен отпуск. По време на кампанията ще го замества..

обновено на 24.09.24 в 12:06