Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП - Обединена левица с 13-местна листа за Пловдивска област

Снимка: Антоанета Петричанска

13 са кадидат-депутатите на БСП - Обединена левица от Пловдив област за изборите през октомври 2024 г. 

Водачът на листата Манол Генов заяви, че амбицията им е да имат двама депутати от областта в следващия парламент. „Трудността идва от там, че освен с другите формации трябва да се борим и с подривната дейност на бившия си лидер“, подчерта Генов. 

По думите му, целта е да бъде мобилизиран левият електорат, който в Пловдивска област традиционно е силен.

39 години е средната възраст на кандидатите за депутати в листата за Пловдив област, заяви Георги Маринчески от Съединените щати, който е пети в листата. Той посочи, че са включени представители на различни професии, а целта е да бъдат мобилизирани младите избиратели с леви убеждения. 

Вторият в листата е Галин Дурев от Сопот, който е доктор по политология в Софийския университет. Той е на 37 години и участва в листи не за първи път.

Ето цялата листа на БСП - Обединена левица за област Пловдив:

  1. Манол Генов - Асеновград
  2. Галин Дурев - Сопот
  3. Владимир Ставрев - Пловдив
  4. Николай Гачев - Родопи
  5. Георги Маринчешки - Съединение
  6. Красимир Минков - Марица
  7. Манол Манолов - Карлово
  8. Иван Гюров - Родопи
  9. Борислав Еленов - Стамболийски
  10. Красимира Йовкова - Асеновград
  11. Димитър Петров - Карлово
  12. Огнян Найденов - Асеновград
  13. Радослав Мишин - Хисаря



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Чакат се назначения в СИК в Сърница

Близо 232 хиляди избиратели ще гласуват в 357 секции в Пазарджишка област на предстоящия вот на 27 октомври.  В 319 секции има машини. Все още няма назначени членове на секцията в село Сърница, където се чака решение на ВАС  – заяви в интервю за РП секретарят на РИК-Пазарджик Антони Върбев. В останалите секции има назначени членове,..

публикувано на 18.10.24 в 08:09

ПП-ДБ изпреварва с над 1% "Възраждане" за второто място на предстоящия вот

9 партии и коалиции имат шанс да влязат в следващото 51-во Народно събрание, показват данните от социологическо изследване на "Галъп интернешънъл болкан". Изследването е проведено между 28 септември и 6 октомври 2024 г. сред 806 души по метода "лице в лице" с таблети. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. От данните става..

публикувано на 14.10.24 в 15:50

"Възраждане" и ПП-ДП са след ГЕРБ на вота, според агенция "Медиана"

Ако изборите бяха днес, то ГЕРБ-СДС щяха да получат 24.5% от гласовете на избирателите, "Възраждане" са втори с 13.7%, ПП-ДБ биха получили 12.1%, БСП - Обединена Левица - 8.8%, АПС на Доган - 8.7%, ИТН - 7.0%, ДПС - Ново начало на Пеевски - 5.0%, сочи последното социологическо изследване, две седмици преди вота, изпълнено от агенция "Мадиана". То е..

обновено на 14.10.24 в 10:31
проф. Антоанета Христова

Изборите ще се решат от корпоративния и платения вот

В преполовената предизборна кампания говорим за нейния интензитет или по-скоро за липсата му, за купуването на гласове и тяхната цена и за шансовете след седмите поред избори да има правителство. Анализът в програма "Ден след ден" е на политическия психолог Антоанета Христова . Проф. Христова каза по повод купувачите на вот : "Усещането у хората..

публикувано на 11.10.24 в 16:12

Шест формации влизат в новия парламент, според "Маркет Линкс"

Шест партии влизат в 51-вото Народно събрание, а "Продължаваме Промяната-Демократична България" и "Възраждане" ще оспорват второто място. Това показва национално проучване, реализирано съвместимо от bTV и "Маркет Линкс", проведено сред 1011 пълнолетни в страната в периода 25 септември - 1 октомври. Лидерското място е за ГЕРБ-СДС с..

обновено на 04.10.24 в 10:33