Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И двете фракции на ДПС ще бъдат представени в 51 НС

Автор:

7 партии биха влезли в новия парламент ако изборите бяха днес, сочи проучване на агенция "Алфа рисърч". И двете крила в разцепилото се ДПС ще бъдат представени в 51-вото Народно събрание, като хората около Ахмед Доган ще са с почти два процента преднина пред тези около Делян Пеевски.

Според социолозите първи ще са ГЕРБ с близо 24% от гласовете на хората и над 9 процента преднина пред "Продължаваме промяната-Демократична България".

Трета политическа сила ще е "Възраждане" с много близки резултати до вторите - 14,2% или само с 2 десети по-малко от ПП-ДБ.

От двете ДПС-та на по-голяма подкрепа се радва това около Доган, което се явява на изборите като коалиция "Алианс за права и свободи" със 7,9 на сто подкрепа.

Това би направило коалицията четвърта политическа сила.

Следват "БСП - Обединена левица" и "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски, съответно с 6,3 и 6,1%.

Най-малката политическа сила в новия парламент ще е "Има такъв народ". 

Проучването е проведено в периода 18 и 24 септември сред 1000 пълнолетни и е реализирано със собствени средства на агенцията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Асен Василев и Йордан Иванов водят листите на ПП - ДБ в Пловдив и областта

Съпредседателят на ПП Асен Василев е начело на кандидатите за депутати на ПП- ДБ за Пловдив град . Той беше на същата позиция и на изборите през юни, отново води и листата на коалицията в Хасково. Досегашните депутати Стою Стоев, Катя Панева, Манол Пейков и още лица от общинските съветници на коалицията в Пловдив следват в подребата. Начело..

обновено на 24.09.24 в 17:03

Николай Цонев оглави листата на ДПС - Доган в Пловдив

Пълна листа от 24 души се регистрира в районната избирателна комисия за Пловдив-град "Алианс за права и свободи" (ДПС на Доган). Водач на листата е бившият военен министър Николай Цонев, следван от местния представител на алианса - общинският съветник Яшар Асан и Джамисет Джафер.  "На Николай Цонев е близък социалният ресурс, а..

публикувано на 24.09.24 в 15:05

Костадин Димитров е втори в листата на ГЕРБ в Пловдив

ГЕРБ-СДС регистрира листите си в последния възможен ден.  Традиционно и на вота на 27 октомври листата на ГЕРБ в Пловдив ще води лидерът на партията Бойко Борисов.  Кметът Костадин Димитров е на второ място в листата на ГЕРБ-СДС. До провеждането на парламентарните избори той излиза в неплатен отпуск. По време на кампанията ще го замества..

обновено на 24.09.24 в 12:06

ГЕРБ-СДС регистрира листа с 22 кандидати в Пловдив област

22-ма са кандидатите за депутати от ГЕРБ-СДС в Пловдив област.  Целта ни е да си вземем четвъртия мандат в областта , заяви областният координатор Георги Мараджиев. Той посочи, че листата не е променяна и е същата от последните три-четири избори.  " Счупихме я тая държава от избори.  Надявам се тези да са последни за поне четири години напред..

обновено на 24.09.24 в 12:06

БСП- Обединена левица регистрира листа с 16 кандидати в Пловдив

БСП - Обединена левица регистрира листата си за народни представители за Пловдив- град по едно и също време с ГЕБ-СДС. Тя включва 16 партии от обединението. При левицата на първото избираемо място е Иван Петков, следван от Валери Жаблянов. Третият е най-младият кандидат на БСП 20-годишният Анастас Ангелов, а четвърти в листата е Атанас..

публикувано на 24.09.24 в 12:05