Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14-годишната Цвети се бори с левкемия, има нужда от помощ

| Интервю

14-годишната Цветелина Любомирова Борисова е диагностицирана преди месец с остра лимфобластна левкемия с висок риск. Лекарите дават шанс за живот на момичето след лечение в чужбина. Семейството й има нужда от помощ за събиране на непосилната за тях сума от 250 000 евро.

Обявена е банкова сметка на името на бащата на 14-годишната Цвети, като всеки ден е ценен за лечението на момичето. До този момент над 1200 дарители са се отзовали, събрани са над 36 000 евро, но те не са достатъчни.

„Това е едно страхотно дете, което през целия си живот се е борило“, разказва бащата на Цвети – военнослужещият Любомир Борисов

С него разговаря Иванка Петкова, повече може да чуете от звуковия файл.

Банковите сметки са: Банка: Централна Кооперативна Банка

IBAN: BG67CECB97902024821500

BIC: CECBBGSF

Получател: Любомир Цвятков Борисов

Основание: Цветелина Любомирова Борисова

Открита е банкова сметка и във Фондация „Павел Андреев“:

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG73BUIN95611000742763

BIC: BUINBGSF

Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Цветелина Любомирова Борисова

URL адрес на кампанията в сайта на фондацията: https://pavelandreev.org/bg/campaign/spasi-cveti .



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Защитете се и ходете на профилактични прегледи!

В програма "Точно днес" говорим по темата за кампания, насочена към превенция: октомври - месецът за борба с рака на гърдата. Ракът на гърдата е на първо място по заболеваемост от онкологични болести при жените, но именно млечната жлеза е органът, при който туморът може да бъде открит още в самото начало на появата му. Лекарите отбелязват, че ранното..

публикувано на 07.10.24 в 10:16

Молитва за мира отправят католиците в Пловдив

На 7 октомври, първата годишнина от голямата терористична атака на групировката Хамас срещу Израел, църквата ще проведе Ден на молитва и пост за мира по света. „За да измоля чрез застъпничеството на Пресвета Дева Мария дара на мира, ще отида в базиликата Санта Мария Маджоре, където ще моля Светата броеница и ще се обърна към..

публикувано на 07.10.24 в 09:49

Пловдивчани настояват за облагородяване на Данов хълм

Пловдивчани, които живеят в района на Данов хълм, излязоха с апел към кмета на район „Централен“  Георги Стаменов и ръководството на община Пловдив за спешни мерки за облагородяване на тепето. Кметът на „Централен“ заяви, че ще поиска в градския бюджет за 2025 година да се заложат 1 млн.лв. за облагородяване и ремонтни дейности на хълма.  В..

публикувано на 04.10.24 в 16:03

В културните институции липсва самоконтрол

"Скандалът с театрите е един огромен шок за цялата гилдия. Не е и лесно да се възприеме. Не ни е приятно, разбира се, но в никакъв случай не бихме искали обаче това да бъде оценката за цялостната театрална дейност в България. Не трябва да бъде по този начин и не ни се иска това да остави някакъв отпечатък върху дейността на хората, които дават..

публикувано на 04.10.24 в 10:39

Светлинно шоу озарява Царския дворец "Кричим"

Паркът на Царския дворец "Кричим" се озарява от магично светлинно шоу, което от около месец наблюдават стотици зрители. Спектакълът Whisper of Lights (Шепот на светлините) е авторско дело на 2-ма млади софиянци, като един от тях е  Георги Колев . "По груби сметки досега са дошли над 10 000 посетители, от всички краища на България. Основно са..

обновено на 03.10.24 в 17:20