Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортни панталони, кецове, тениски и сако - новата мода при абитуриентите

Едно от най-големите предизвикателства пред бъдещите абитуриенти е тоалетът, с който ще блеснат на бала. Всяка година тенденциите при избора на костюм и рокля се променят. Променят се и цените. 

"Около 900-1000 лева е средната цена на роклите тази година", каза за Радио Варна Николай Николов, с когото се срещнах в един от големите центрове за сватбено и официално облекло във Варна. По думите му, цените са горе-долу същите и като миналата пролет. С обувките, бижутата и други аксесоари, цената може да надхвърли 1200 лева, коментира още той.

При костюмите също няма голямо поскъпване. Средната цена е между 700 и 800 лева, като в тази цена влизат и обувките.

Сако, тениска, спортен панталон и кецове

С всяка година момчетата стават все по-смели в избора си на костюм за абитуриентски бал и се насочват към по-шарените цветове, според Николай Николов. Тази година предпочитанията на младежите са основно към костюми в лилавата гама, както и розово или цвят пелел от рози.

"Момчетата почти не искат да носят костюми, а предпочитат спортни панталони, кецове и тениска под сакото вместо риза. Дори и да са с риза, допълнителните аксесоари като вратовръзки и папийонки отсъстват", обясни Николов.

Повече бижута и лъскави рокли при дамите

И тази година момичетата се насочват основно към по-лъскавите рокли тип "русалка", а предпочитани са тези с дълга цепка до земята. При цветовете, тенденцията е към бледо лилаво, цвят "пудра", златисто и сребристо.

"Прави ми впечатление, че тази година момичетата много повече съчетават роклите си с различни бижута и аксесоари", каза Николов.

Традиционно дамите започват отрано подготовката за абитуриентския бал, отколкото младежите.

"Имахме случаи, в които момичета си купуваха рокли още от август миналата година", сподели Николай Николов. Не са малко и поръчковите костюми и рокли.

Чуйте разговора на Иван Барбов с Николай Николов:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Наталия Чешмеджиева

Наталия Чешмеджиева: Радиото се променя както света около нас

На 7 май отбелязваме професионалния празник на радиото и телевизията. Това е една от причините екипът на Радио Варна да организира днес Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да влязат в ефирните студиа, откъдето се излъчва програмата, както и да се разходят из „светая светих“ на музикалните редактори – фонотеката. Накратко - всеки ще..

публикувано на 07.05.24 в 08:20

Възкресението през "перото" на 12 български автори

„Възкресения“ е заглавието на антология с разкази на 12 български автори . Съставител е Благой Д. Иванов, който се включва и със свое произведение - „Приятелски кръг“. Другите автори са - Мария Пеева, Александър Ненов, Васил Попов, Елена Павлова, Емил Минчев, Цветина Цолова, Милен Хальов, Андрей Велков, Марин Трошанов, Богдан Русев и Димитър..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Отец Георги Стоименов за вярата

Отец Георги Стоименов, председател на църковното настоятелство на храма "Св. Архангел Михаил" във Варна, от дете е привлечен от силата, водеща към храма. Първият му спомен за това е от детска възраст, когато по време на семейна екскурзия моли родителите си да изчакат да отвори Рилският манастир, който тогава е музей, за да го разгледа.  Роден е в Сибир -..

публикувано на 06.05.24 в 08:00

Детският танцов театър "Дея" и посланията му

„Чарли и шоколадовата фабрика“, „Алиса в страната на чудесата“, „Седем“, „Хотел Трансилвания“ са само част от заглавията на Музикален танцов театър „Дея“ в Добрич. На сцената малките танцьори и актьори пресъздават множество персонажи, но винаги говорят чрез силата на музиката, танца и театралното изкуство за любов, надежда и доброта. Своите съкровени..

публикувано на 06.05.24 в 06:05
Варненски и Великопреславски митрополит Йоан

Митрополит Йоан: Когато вършим добри дела, идват радостта и щастието

Всечестни отци, представители на монашеството, братя и сестри, скъпи чеда на Варненската и Великопреславска епархия, В първите минути от настъпилия празник на светлото Христово Възкресение ние се обръщаме към всички, които чуват възгласянето на жизнеутвърждаващото апостолско приветствие: „Христос Воскресе!“. Знаем, че много от нас в този момент ще..

публикувано на 05.05.24 в 00:00

Марио Хосен: Гости сме на тази планета!

Хосен! Гражданин на Австрия, но със сърце в България.  Велик, но скромен музикант. Обича работата си колкото живота. Обаятелен събеседник: словоохотлив и мъдър, деликатен и изискан.  Фин човек. На 8 години дебютира с Пловдивската филхармония. Продължава образованието си във Виена при проф. Михаел Фришеншлагер. Получава..

публикувано на 03.05.24 в 09:40

Двама актьори от варненския театър с номинация "Аскеер"

Две номинации за наградата "Аскеер" за Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна. За главна мъжка роля е номиниран Константин Соколов за ролята му на Петър в "Ботушът" от Лило Петров, с режисьор Стоян Радев Ге. К. Недялко Стефанов за ролята на Симеон в същата постановка. Пред Радио Варна Стефанов, за когото това е първа номинация заяви, че..

публикувано на 02.05.24 в 09:05