Мрежите

Снимка

"Мрежите" е седмично предаване на Радио Пловдив за общуването чрез социалните интернет сайтове. Излъчва се всяка неделя от 10 часа сутринта и е с времетраене един час. Мрежите може да слушате и още веднъж в понеделник от 22.00 до 23.00 часа.


Всяко издание третира конкретна тема, свързана с ежедневната комуникация на потребителите на "Фейсбук", "Туитър", "Ю тюб" и др., както и новини за самите сайтове. 

Целта ни е и да представим някои от най-активните и колоритни потребители на мрежите, не само личности, които предизвикват обществен интерес. Паралелно с излъчването информацията се тиражира и чрез профила на предаването във "Фейсбук". 

"Мрежите" са отличени с наградата на БНР "Сирак Скитник" .

Автор и водещ: Биляна Господарска


В "Мрежите" за новия инструмент на рекламодателите - AI

В "Мрежите": "Светът все повече се дели на две групи: хакери, които се "въоръжават", за да блокират сайтове с атаки, и потребители, които се "въорcжават", за да се предпазят от това" Изкуственият интелект - новият инструмент  на рекламодателите...

обновено на 30.01.16 в 16:53

В "Мрежите"- дроновете като оръжие за терористичен атентат

Дроновете са идеалното оръжие за терористичен атентат, предупреждават анализатори. И още по темата-как да неутрализираме  непослушни летящи устройства и как САЩ ще неутрализират  интернет пропагандата на Ислямска държава. Разработват нов..

обновено на 17.01.16 в 08:52

В "Мрежите" - кой създаде робот-убиец

В "Мрежите" на 10 януари 2016 г.: - "Модерният човек задържа вниманието си по-кратко отколкото златна рибка." Изненадващо заключение на Майкрософт. - Най-скъпият патент в света "Окълъс Рифт" вече е достъпен за поръчки. -  Създадоха..

публикувано на 08.01.16 в 10:42

В "Мрежите" - как новинарските сайтове ни следят

В "Мрежите" на 06.12.2015г. очаквайте: - Марк Цукърбърг  посрещна първородната си рожба по начин, който светът скоро няма да забрави. -Ние следим новинарските сайтове. Те следят нас. -86 килограма отпадъци остават след изработването на един-единствен..

публикувано на 04.12.15 в 14:43

В "Мрежите"- вярват ли децата на всичко, което пише в интернет?

Тази неделя в "Мрежите" очаквайте:  -Внимавайте с Фейсбук тестовете  -Вярват ли децата на всичко, което пише в интернет?  -Интернет-пират осъден да запише анти-пиратски видеоклип. И още: Радио Пловдив. Неделя. След новините в 10.00

публикувано на 27.11.15 в 16:13

Теми в "Мрежите" тази неделя

Темите в предаването "Мрежите" тази неделя: - Четирима хакери са обвинени, че са присвоили личните данни на 100 милиона души - Интерактивните карти на Google вече достъпни онлайн -Мобилно приложение използва компютърната мощ на смартфона, за да помогне..

публикувано на 14.11.15 в 11:42

В "Мрежите" - за виртуалния асистънс и ефекта "тетрис"

- Дигиталните игри превземат съзнанието и променят възприятията ни. Ефектът "Тетрис"-патология или нормално явление.  - Гугл създадоха личен виртуален асистент. Той отговаря на имейлите ни вместо нас.  - Карикатурист синтезира  в комикс документация на..

публикувано на 06.11.15 в 15:57

Очаквайте в "Мрежите" - след новините в 10 часа!

Нов нравствен кодекс в пост-интернет ерата:"Не търси имена на близки в изтеклите данни от сайта за запознанства "Ашли Медисън" Русия блокира Wikipedia Създадоха робот, който се самовъзпроизвежда Радио Пловдив. Неделя. След новините в..

публикувано на 23.08.15 в 08:19

В "Мрежите" - учим машините да ни разбират

Експерти по киберсигурност: "Много от  традиционните престъпления днес се извършват с дигитални средства". Детето ви общува по цял ден с връстници в интернет? Това е прекрасно за социалните му умения, сочат данни от ново изследване. Учим..

публикувано на 07.08.15 в 16:04

В "Мрежите" на 2 август - дронът на ФБ е готов

Клавиатурата издава самоличността ни в интернет - покажи ми как пишеш, за да ти кажа кой си. Интернет-дронът на Фейсбук е готов - започват изпитания. Президентската поръчка на седмицата - Барак Обама поиска най-бързия компютър в света да бъде..

публикувано на 31.07.15 в 16:07