Мрежите

Снимка

"Мрежите" е седмично предаване на Радио Пловдив за общуването чрез социалните интернет сайтове. Излъчва се всяка неделя от 10 часа сутринта и е с времетраене един час. Мрежите може да слушате и още веднъж в понеделник от 22.00 до 23.00 часа.


Всяко издание третира конкретна тема, свързана с ежедневната комуникация на потребителите на "Фейсбук", "Туитър", "Ю тюб" и др., както и новини за самите сайтове. 

Целта ни е и да представим някои от най-активните и колоритни потребители на мрежите, не само личности, които предизвикват обществен интерес. Паралелно с излъчването информацията се тиражира и чрез профила на предаването във "Фейсбук". 

"Мрежите" са отличени с наградата на БНР "Сирак Скитник" .

Автор и водещ: Биляна Господарска


Евровот и в "Мрежите"

В "Мрежите": - направете си дубликат на ключове със смартфона -сменете си паролата в EBAY -не отваряйте линкове, които ви пращат непознати Защо и как? Отговорите: Радио Пловдив. Неделя. След новините в 10.00 часа.

публикувано на 25.05.14 в 08:54

Ще забрани ли Путин Twetter - в "Мрежите" на 18 май

Туитър най-добре пази личната информация на потребителите си.  В Русия искат да блокират достъпа до него. Скъпи SOS съобщения - най-новата телефонна измама в България. Как да се предпазим. Apple и Google преустановиха дългогодишната патентна война...

публикувано на 18.05.14 в 09:22

В "Мрежите" - снимките, които Snapchat не изтрива

High-Tech момчетата, които си отиват:  Русия - уволниха Павел Дуров, шеф на "ВКонтакте"  Украйна - Сергей Петренко, директор на "Яндекс" си тръгна сам. И още: РОСКОМНАДЗОР чисти руските интернет-форуми от нецензурен език.  За какво им са на Apple..

публикувано на 11.05.14 в 10:55

Интернет-троловете не са това, което са - в "Мрежите" на 27 април

Trolling - да хвърлиш кукичката. Термин от риболова. Как този термин еволюира до "интернет- трол" в ерата на високите технологии? Отговор имат "Мрежите".  И още: "Световната" лична мрежа на Владимир Владимирович Путин.  От "Apple" намаляват данъците с..

публикувано на 26.04.14 в 22:19

Великден и в "Мрежите"

И навръх Великден пак сме в мрежата. Защото:  Уебкамерите на собствените ни компютри шпионират.  Изключват руски студенти от университети заради непристойно поведение в социалните сайтове.  Фейсбук си има нови настройки за поверителност.  И още,..

публикувано на 20.04.14 в 10:55