Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комплекс от миниатюри на забележителности се изгражда край Стрелча

Снимка: www.strelcha.bg
Край Стрелча се изгражда комплекс от миниатюри на исторически, географски и културни забележителности на страната ни. Финансирането е по програмата "Развитие на селските райони", а целта е развитието на туризма в района.

Гостите на Стрелча ще могат да видят миниатюрите на Боянската църква, Жаба могила, Мадарския конник, Дяволския мост, църквата „Света Богородичка Петричка, Асеновата крепост, паметника Шипка и макет на скалните образувания, разположено северно от Стрелча. Специална площ е отделена и за маслодайните рози,  които са характерни за района. Изградени са пешеходни алеи и места за отдих и релакс. В близост е предвиден и велопарк, съобръжения за преодоляване на препятствия и скоростни отсечки. Освен миниатюрите на открито, туристите ще могат да се запознаят с българските забележителности и в информационния център, където ще бъдат разположени археологически експонати и снимков материал.

От общината са категорични, че атракционът, заедно с минералната вода, която тук е в изобилие, ще увеличи туристическия интерес. Подобен тип паркове има в Холандия, Франция и Турция , които генерират годишен оборот в пъти по-голям от средствата, вложени за изграждането им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!