Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 6 февруари 2014 година

Под заглавие „Кабинетът не дава и стотинка за Пловдив” „Марица” се спира на огласеното вчера правителствено решение за разпределянето на средства от държгавния инвестиционен фонд „Развитие”.Парите-близо 500 милиона лева,са разпределени за цялата страна,след като Междуведомственият съвет е разгледал проектите.Одобрени са тези,които не мъгат да се изпълнят по други програми,казва пред изданието областният управител Венцеслав Каймаканов.Той уверява,че днес ще бъдат оповестени мотивите.Община Пловдив кандидатстваше за държавно финансиране с четири проекта на обща стойност 40 милиона лева,припомня Марица.Това са реконструкцията и разширението на зоологическата градина,разширение на бул „Васил Априлов”,нова сграда на детска градина „Мир” и довършването на спортната зала „Колодрума”.Венцеслав Каймаканов коментира ,че първите 3 проекта могат да бъдат реализирани по други програми,а за „Колодрума” казва,че е разочарован,тъй като самият той е защитавал парите за залата.Пред „Марица” кметът Иван Тотев определя правителственото решение като политическо и изключително лошо от държавническа точка.Според него правителството води целенасочена политика спрямо Пловдив,която се изразява в стопирането на всякакво държгавно финансиране.Явно Черноочене и Джебел са приоритет за управляващите,казва още Тотев пред „Марица”.

Който има нови автобуси-печели.Който кандидатства със стари-губи.Така,според Марица заместник-кметът Александър Държиков коментира условията за обществената поръчка за осемте автобусни линии,предизвикали скандал.Линиите са разделени в два пакета като са групирани по равен брой ефективни и слаби маршрути.Общината иска автобуси с двигател Евро4,оборудвани на сто процента с климатици.35 процента от автопарка трябва да е пригоден за инвалиди,допълва Марица.Вестникът публикува и интервю с превозвача Ангел Батаклиев,озаглавено с твърдението на Батаклиев,че всичко в транспорта се решава с рушвети.Нека господин Дошков като е казал А,да каже и Б и В,за да стане ясна цялата истина,казва Батаклиев.Като четох неговите полупризнания,си спомних,че на среща в хотел „Лайпциг” миналата година той ми беше споделил за рушветчийската схема в общината.Нека г-н Дошков каже всичко,след което и аз ще обясня,каквото знам,казва още Ангел Батаклиев пред „Марица”.

В Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” от тази есен ще се изучават иврит и корейски,пишат Марица и приложението Твоят ден.Нова е и специалността „Приложна лингвистика”,където бъдешите висшисти ще овладяват два езика-английски и корейски или английски и иврит.Друта новост е бакалавърската програма „Лингвистика и бизнесадминистрация”.”За мен е огромна изненада,че нашите филологии са на дъното в рейтинга на вузовете.Имахме посещение от деветима експерти,които дадоха висока оценка на учебните планове и организацията във факултета”,цитира Твоят ден ректора проф. Запрян Козлуджов.За да се преборим с конкуренцията,откриваме 11 нови специалности в Пловдив и във фифиалите ни в Смолян и Кърджали,казва още Козлуджов.

Стотици българи ще изгубят парите си,завлечени от поредната финансова пирамида,пише Марица.Скандално известната фирма „Сейв къмпани интернешънъл”,която подлъгва хората с обещания за бързи и несметни печалби,от вчера се преструктурира.Светослав Петров и Станчо Рангелов вече не са собственици на компанията,допълва Марица.От четири години дружеството,регистрирано в Пловдив,е пуснало пипала в големите градове в страната.Срещу 50 до 3000 лева вербува за бизнес партньори основно млади хора,на които се обещават несметни печалби.Доказателството за готвеното покриване в чужбина е фактът,че SCI наскоро се е прекръстило на „Сейвуей България” ООД и вече е собственост на чуждестранно юридическо лице от Германия.Ортаците Петров и Рангелов са заличени като управители и съдружници.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26