Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 17 март

„Готвачките от забавачката с отровата в Асеновград пак са на работа” – съобщава от първа страница в. Марица. Жените отказали да напуснат сами въпреки натиска на общината и продължават да готвят на малчуганите в детска градина „Слънце”, където преди няколко дни на 127 деца бе сервирано мляко, замърсено с миша отрова. Изданието припомня, че в петък директорката на градината Лидия Захариева и готвачките от кухнята са били извикани в градската управа с предложен избор – да напуснат сами или ще бъдат дисциплинарно уволнени. Директорката подаде оставка, но останалите са отказали. Същият сценарий се е разиграл през 2007 година, когато в салатата на децата бе открита бактерия ешерихия коли, кухнята бе затворен а за месец, но след ремонт заработи отново, продължава Марица. Сега се търси изкупителна жертва, но не се интересуват от корените на проблема, като всяка от страните си прехвърля отговорността, коментира пред вестника служител от детската градина.

Община Пловдив има безспорни доказателства за Чифте баня и другите имоти, за които претендира мюфтийството – гласи челното заглавие на регионалното издание Твоят ден. Според екипа юристи на градската управа доказателствата им са железни и ще оборят тезата на ищците, тъй като материалите са от Централния държавен архив в София и от НБ „Иван Вазов” в Пловдив. Мюфтийството разчита на свидетели, а ние на неопровержими автентични документи, твърди заместник-кметът Димитър Кацарски, като обаче отказва повече информация за да не се дават козове на противниковата страна, изтъква Твоят ден. Делото продължава на 14 април.

Телефон спаси пловдивчанка на косъм от смъртта, след като отвързано куче я нападна – пише в челната статия на в. Марица. 68-годишната жена е оцеляла по чудо след жестока схватка с овчарско куче в петък следобед. Драмата се разиграла в района около ЖК „Южен полъх” в пловдивския квартал „Кючук Париж”. Бившата медицинска сестра отивала на ранчото си да сади дръвчета, когато огромното куче се нахвърлило върху нея, разкъсало дрехите и и я изпохапало. Чиста случайност е спасила жената от сигурна смърт - песът изведнъж задъвкал закачения около кръста и джиесем и се отклонил достатъчно, колкото да се притекат на помощ други хора с пръти и колове. Кучето нападнало и единия от спасителите. Жената е сигурна, че отвързаната овчарка е от близкия краваник. Екип на Марица наистина е открил кучето на това място, но този път било вързано за фургон. Стопанинът не е бил открит.

Голямото пролетно чистене на Пловдив започва от днес, за Великден градът светва – съобщават още местните вестници. Плътното измиване обхваща всички градски булевради и улици. Централните пътни артерии ще се мият вече всеки ден, улиците втора категория – два пъти семично, а тези от трета категория – по веднъж на 7 дни. Миенето ще започва от 3 часа след полунощ, за де не се пречи на натоварения сутрешен трафик. Общинското предптриятие „Чистота” ще използва два метода – пръскане с дюзи от мощни машини и водна струя с маркуч на ръка, което е най-ефективния способ, изтъква Твоят ден.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26