Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 21 март

„Кило тротил под колата на адвокат Божикова” – с това заглавие на 1-ва и 3-а страница вестник „Марица” разказва за обезвредената от сапьори адска машина на метри от детска градина на пъпа на града. Месец след като кантората на частния съдебен изпълнител Петко Илиев едва не хвръкна във въздуха, терористи заложиха бомба под автомобила на друг юрист – известната пловдивска адвокатка Евелина Божикова. Около 7 сутринта съседи забелязали голям пакет, от който стърчали жици, под Тойотата на дамата и се обадили на 112. Изданието обяснява подробно за отцепването в района, където около 11.30 пристигнаха сапьори от службата ДОТО, които обезвредиха адската машина. Не съм получавала заплахи, нямам представа кой е поставил взривното устройство, заявява адвокатката и уточнява, че се занимава с дела, в които има замесени сериозни икономически интереси. Според съпруга й – съдия Севдалин Божиков, бивш заместник-правосъден министър, това е трети опит за сплашване към семейството.

Психото пред фалит – лекарите без заплати, няма хапчета за болните, съобщава същият вестник отново от първата си страница. Министерството не е превеждало пари на диспансера от януари, дейността на Центъра за психично здраве в Пловдив може да блокира всеки момент заради безпаричие. Запасите от лекарства могат да стигнат за 10 дни. От януари имахме спестени пари за ремонт на покрива и на помещения, но ги похарчихме за лекарства, храна и отопление. Ние сме на 24-часова спешна помощ, алармира пред „Марица” управителят на лечебното заведение д-р Мариана Господинова.

Пред вестника дава голямо интервю едно от най-популярните лица в строителния бранш в Пловдив – инженер Стоян Сариев, бивш тенисист и собственик на първата частна Английска гимназия в Пловдив. Строителят твърди, че реалната цена на многофункционалната зала Колодрума, която се изгражда в града, е 8 милиона лева и че е време прокуратурата да спука балона с надутите сметки за строителството. Припомням, анонсираните средства за залата достигат до 28-30 милиона лева.

Голямото заглавие на „Марица” е „Броиш 250 лева и ставаш „Бележит пловдивчанин”. В публикацията изданието обяснява, че Академично издателство е завъртяло бизнес с евтини почести. Покана за участие в алманаха са получили десетки личности – родени, живели и творили под тепетата. Едно от висшите училища се е нагърбило със задачата „авторитетно жури да направи класация на най-заслужилите пловдивчани”. Вестникът публикува текста на поканата за участие, както и тарифите към нея, срамно е, гневят се известните лица на града, коментира изданието.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26