Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 24 март

Събирачи на дългове ни крадат личните данни – алармира в. „Марица” и допълва, че колекторските компании се движат по ръба на закона. Фирми, които изкупуват дългове, атакуват бизнесмени с предложения за закупуване на бази данни – са съобщили потърпевши пред изданието. Изкусителните, но абсолютно незаконни оферти, се отправят към собственици на автосервизи, компании, които търгуват с телефони и СИМ-карти, спортни клубове, където членството изисква предоставяне на лична информация, доставчици на интернет и телевизия и много други. „Всяка седмица получавам поне по две обаждания с оферти да продам базата с данни на клиентите си. Аз имам малък автосервиз и цената, която ми предлагат, варира между 200 и 300 лв” – твърди пловдивчанинът Стоян Господинов, който е категоричен, че не е длъжник и не е предоставял на никого личните си данни. Колекторските компании правят и масирани атаки по интернет. Те се прочуха като „рекетьори с вратовръзки” и услугите им се ползват от мобилни оператори и банки. Тънкият момент тук е, че компаниите, които продават дълговете си, много често не уведомяват за цесията клиентите си нито в писмена, нито в устна форма. Адвокат Милен Михайлов от Центъра за човешките права коментира, че получават десетки сигнали от граждани за злоупотреби и телефонен тормоз от страна на събирачите.

Сводник с такси се размаза в „Кючука” – съобщава „Марица”. Бруталната катастрофа в пловдивския кв. „Кючук Париж” изпрати в реанимация 27-годишен пловдивчанин и спътницата му. Като по чудо жертви няма. В петък вечерта Йордан Ангелов профучал на червен светофар със 120 км в час, като в колата му се блъснал друг автомобил. Таксиметровите шофьори познават Ангелов не само като свой колега, а и от другото му занимание – сводничество, за което той има условна присъда. Вероятно мъжът е превозвал жрица на любовта до адрес на клиента, когато е станала катастрофата – разбираме от изданието.

Занаятчии пищят от измамници, искат законови промени – пише приложението „Твоят ден”. Самозвани майстори компрометират гилдията – реагира заместник-председателят на Националната занаятчийска камара Димитър Антов в Пловдив. Най-често роми, нарамили чанти с инструменти, дебнели бабите по гробищата и ги лъжели, че ще им направят паметници на починалите близки. Работата им изобщо не била качествена, на всичко отгоре крадели материали от съседни гробове. „Настояваме за законови промени, които да гарантират, че определена дейност може да се упражнява само от хора със съответното майсторско свидетелство. Сега всеки, който си е регистрирал фирма, се провъзгласява за занаятчия” – негодува Антов.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26