Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 3 април 2014 година

До 1 милион лева загуби покривам на месец в панаира, заявява в интервю за Марица собственикът Георги Гергов, който е градски и областен председател на БСП Пловдив. Панаирът е губещ – има 5.5 милиона лева приходи годишно, а разходите са над 11 милиона, разбираме от интервюто. Гергов казва, че продължава да държи фирмата, защото била негова емблема. На политическите въпроси лидерът на БСП Пловдив отговаря, че основен противник на левицата е ГЕРБ, макар че се питал каква партия е – дясна, популистка или милиционерска. По повод изключването на президента Георги Първанов от БСП Гергов казва, че истерията около името му са направили журналистите. Няма как да късат жива плът от БСП и ти да ме питаш защо сме го изключили, заявява пред репортера на Марица Гергов. По повод местната власт в Пловдив той посочва, че следващият кмет ще е социалист, защото се е нагледал на дясно управление.

Полицай преби деца на пътя, МВР мълчи 6 месеца, извежда във водещ материал данни от свое разследване Марица. Инцидентът е станал на пътя Пловдив – Асеновград край металургичния комбинат в средата на октомври миналата година, когато служителят на 6 РПУ Пловдив Георги Петков и още двама мъже спират кола, в която се возили 13-годишните братовчеди от Куклен Сали и Хакан и тримата пребиват момчетата. Полицаят тихомълком е преместен на работа в 4 районно в София, за да се забави дисциплинарното производство, разкрива Марица. Децата още са в шок от преживяното, четем още във вестника.

Твоят ден – Окончателно: Деца без карти в рейса ще се таксуват, е водещата тема. Родителите трябва да вземат безплатни карти за децата си до 7 години, за да пътуват без пари в градския транспорт. В противен случай ще бъдат таксувани с лев или сваляни от автобуса, обяснява зам.-кметът Александър Държиков.

Отново към Марица – 4 фирми продължават в битката за новите светофари. Транспортният проект, финансиран от ЕС с 44 милиона лева, продължава да предизвиква невиждана еуфория в средите на бизнеса. 11 консорциума, предимно с чуждо участие, са подали оферти в общината за третата и последна поръчка по него – изграждане на Център за управление на трафика. Допуснати до напреварата са четири от тях, съобщава пред Марица ръководителят на проекта.

И като потвърждение на интервюто със собственика на панаира Гергов водещата тема на страницата „Репортер” на изданието е – Винария 2014 – слаба ракия. Основните играчи в бранша биха отбой на изложението, това е прецедент в 22-годишната история на форума за лозарство и винарство. Като причина за отлива се посочват високите наеми за щандовете на изложението, разбираме от Марица.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26