Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 15 април 2014 година

„Бомба пред офиса на Ангел Мерджанов” е водещото заглавие от първа страница на днешната „Марица”. Вестникът обяснява, че спецченгета са обезвредили адска машина на Околовръстното, а бившият съдружник на фамилията Христо Терзиев пристигнал на разпит директно от среща с Бойко Борисов, гостувал вчера в община „Родопи”. В публикацията се обяснява, че адската машина с близо 400 грама тротил е открита пред семейния офис от съпругата на Мерджанов – Тодорка, която дори подритнала пакета, увит в амбалажна хартия. Минути по – късно пристигнали съпругът й Ангел и дъщерята Ана. Бизнесменът огледал пакета и се вцепенил – обяснява всекидневникът, цитирайки разказа на дъщерята. Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и минути по – късно дошла полицията, а униформените отцепили района. Пред всекидневника дъщерята Ана признава, че фирмата им дължи пари на доставчици, а баща й е получавал и заплахи. Последната била преди дни от техен бивш служител, който в момента работел за бившия им съдружник Христо Терзиев. „Марица” съобщава, че самият Терзиев е признал, че си търси 40 000 лева от Мерджанови от времето, когато е бил съдружник на фамилията. Мерджанови и техни близки се занимават със строителство и ремонти – обяснява вестникът и допълва, че фамилните им дружества работят като подизпълнители на мощни фирми като „Главбулгарстрой” и EVN. Печелят обществени поръчки главно в община „Родопи”, а най-големият проект, в който се включват, е уличното осветление в селата от Родопската яка. Синът Йордан Мерджанов подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия си съдружник Христо Терзиев, а той дойде на разпит направо от община „Родопи”, където е бил в групата по порсеращането на Бойко Борисов – уточнява „Марица”.

Именно това посещение извежда като първа публикация регионалното издание „Твоят ден”. Под заглавие „Борисов на крака в „Родопи” заради преврата” изданието обяснява, че лидерът на ГЕРБ дошъл в общината, заради прекрояването на мнозинството в местния парламент, изпратило ГЕРБ в опозиция. „Твоят ден” припомня, че правратът стана на 20 февруари, когато от поста беше свален шефът на Общинския съвет Георги Ташев, избран с гласовете на ГЕРБ, „Атака”, Обединени земеделци, „Новото време” и Движението за социален хуманизъм. Това се случи, след като съветникът от ГЕРБ Атанас Кулин също гласува за смяната му – припомня изданието и допълва, че в момента начело на съветниците е Георги Цанков от ФОРОР, поддържан от БСП.

„Площадът става като пиаца „Навона” в Рим – така „Марица” въвежда темата за предстоящото обновяване на площад „Централен” в Пловдив, което ще струва около 20 милиона лева. Площадът ще стане невероятно красив и привлекателен за туристи от ранга на пиаца „Навона” в Рим. Прогнозата е на столични архитекти, участвали в подготовката на планово задание за реконструкция и модернизация. То е одобрено от Националния институт за недвижимо културно наследство – съобщава Марица”. Всекидневникът допълва, че пиаца „Навона” е една от най – ефектните забележителности на Рим заради старинната архитектура и неповторимата визия на самия площад, където в античните времена са били провеждани надбягвания с колесници. „За строителство можем да говорим реално след 18-20 месеца.” – заявява кметът Иван Тотев. Вестникът цитира и още от думите му, че няма да бързат да приключат с проектирането до край на мандата, защото темата е изключително важна, а площадът ще бъде емблемата на Пловдив в следващите 40-50 години.
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26