Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вестниците в Пловдив на 28 април 2014 г.

200 000 лева отиват за заплати  в изборните комисии в Пловдив – съощава с едро челно заглавие регионалното издание Твоят ден. Парите са преднацначени за  председатели, заместници,  секретари и членове  на секционните комисии в града. Те наброяват 466 души, а хората, ангажирани  в изборния ден на 25 май  са общо 4062. Хонорарът е само за ден, отбелязва вестникът.  Председателите ще п  олучават  по 56 лева, заместници и секретари – по 50 лева, а членовете – по 46.  Тези, които ще пренасят  чувалите с бюлетини ще получат по 10 лева, като вече имало доста  кандидати за тази услуга.  За първи път изборните книжа  няма да се превозват  с лични автомобили, а организирано – с бусове, които  пък ще бъдат ескортирани  от полицейска охрана.  Хората с увреждания могат да направят заявка  до 4 май в съответното районно кметство, че желаят да гласуват и така ще им бъдат осигурени мобилни урни.  Това обаче важи, ако за даден район има подадени  поне 10 такива заявления от инвалиди, уточнява Твоят ден.

След скандалите на Лаута ФК „Локомотив” Пловдив върви към закриване – алармира в. Марица, като цитира президентът  Коко Динев. Очевидно е, че има  сериозни настроения  на група фенове  срещу мен. Ако безумията и атаките продължат, няма за какво да си давам парите – заявява президентът на  Локо Пловдив.  Готов съм да се видя с всеки, който  обича безкористно отбора,  не смятам обаче да  се срещам с бомбаджиите и тези, които прекратяват мачове. В оставащия месец  до края на сезона ще видя колко от феновете биха ме подкрепили,  от което ще зависки  решението ми дали да остана начело на клуба, обяснява Коко Динев.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Актьорът Стефан Попов на гости в "Клуб Неделя"

В 16ч. "Клуб неделя" започва със скъп гост. Емблематичният актьор от пловдивския драматичен театър- Стефан Попов ще разкаже за десетилетния си живот с магията на Мелпомена, споделената си любов с публиката, своите кино-превъплъщения и неочaкваните сценарни решения на живота. След 17ч. продължаваме със специалните интервюта с актьорите Христо Шопов и..

обновено на 03.02.19 в 11:09

Писателят Димитър Гачев и актьорът Петър Тосков - на гости в "Клуб неделя"

 "Клуб неделя" започваме в 16 ч.,  посрещайки  писателя Димитър Гачев , за да чуем неговия  ексклузивен и пристрастен  разказ за  непрежалимия му  приятел - големия  поет  Гриша Трифонов. За писането и музиката, таланта, трънливите житейски пътеки и  следите в литературата. В 17 ч. един от най- обичаните пловдивски актьори- Петър Тосков  ще донесе в..

обновено на 27.01.19 в 11:05

"Ден след ден" проблеми и приключения

Над 2000 езерни раци, уловени от бракониери, са разкрити при поредна нощна проверка на язовир „Батак“. Нарушенията са системни и продължават, а бракониерите рецидивисти имали и тайна вила в района. За поредната акция и мерките срещу бракониерския риболов ще говорим със Стоян Любомиров , инспектор от ИАРА-Падаржик. Само преди месец бракониери го..

публикувано на 08.06.18 в 14:55

Дебютанти и ветерани "Точно днес"

Дебютантите в парламента от Пловдив и от областта - Александър Сиди от Обединените патриоти и Веска Ненчева от БСП - пресрещаме ги на път за последните им участия  в работата на общинските съвети на Пловдив и на Карлово и малко преди като депутати да прекрачат прага на Народното събрание.  темите ветерани - като цената на газа и последиците от..

публикувано на 29.03.17 в 18:24

Откриха ремонтирания път Юндола – Разлог

Над 100 километра рехабилитирани участъци по програма "Транзитни пътища" бяха открити днес в областите Благоевград и Пазарджик. Официалната церемония се проведе на пътя Юндола- Разлог при разклона за село Баня в присъствието на премиера Бойко Борисов,  министър Лиляна Павлова, инж. Лазара Лазаров от Пътната агенция. Министър-председателят..

обновено на 13.12.15 в 15:26