Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никога вече БСП не бива да е в коалиция с ДПС

| обновено на 06.10.14 в 14:54
Снимка: БГНЕС

Водачът на листата на БСП лява България за Пловдив област Димитър Дъбов заяви, че неговата партия не трябва никога повече да се коалира с ДПС. 

За 17 МИР коалицията има четвърти резултат в страната, което е добро представяне и с 6% над средното за БСП на национално ниво, смята Дъбов. Той обяви, че преференциалният вот е заработил и, че има размествания за втори и трети в листата на червената партия.  В пет от 17 общини в пловдивска област БСП е първа сила-сред тях са Карлово, Брезово, Лъки. 

По повод изявления на Явор Гечев за смяна на ръководството на БСП за Пловдив и областта, Дъбов подчерта, че той е млад политик и думите му са плод на емоция. Още повече, че Гечев не е успял да получи преференции, за които много е настоявал и пред националното ръководство, заключи Дъбов.

Проблемите на партията са и в местните ръководства, това заяви пред Радио Пловдив Явор Гечев, който е 13-ти в листата на БСП в Пловдивска област и член на Националния съвет на партията.

Той е категоричен, че е необходимо обновяване на партията, включително и в ръководствата по места. „Тежка загуба”, коментира Явор Гечев изборните резултати. Гечев коментира и ниския резултат на БСП в Пловдив, където столетницата има едва 13,34 % при 80% обработени протоколи.

„Спомняте си конференцията и неприемането на водача на листата в Пловдив от голяма част от партийните хора. Аз се опасявам, че голяма част от хората, които традиционно гласуват за БСП, не са гласували за нея.

И това не е заради г-н Георги Търновалийски. Той не е лош човек. По-скоро заради лидера на БСП в Пловдив”, коментира Явор Гечев и допълни, че отдавна е дошъл момента той да бъде сменен.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Политиката на ДБ е насочена към младите и бизнеса

На политическата сцена трябва да се говори какво ще направим с управлението на държавата, а не да се говори кои как се позиционира спрямо другите партии. Затова и ние от ДБ насочваме политиката си към младите, бизнеса и бъдещето на България. Това коментира кандидатът за депутат от ПП-ДБ Владимир Славенски, който е седми в градската листа...

публикувано на 25.09.24 в 11:07

Важно е да стигнем до хората с нашите послания

Имам амбиции да вляза в парламента, но по-важно е да стигнем до хората, те да чуят нашите послания и да гласуват за нас, заяви в програма "Точно днес" бившият военен министър от кабинета "Станишев" Николай Цонев, който оглави листата за Пловдив град на хората на Ахмед Доган  - "Алианс за права и свободи". Цонев и в момента е преподавател в УНСС...

публикувано на 25.09.24 в 10:19

Протест и контрапротест на автоинструктори в столицата

Автоинструктори от цялата страна ще проведат в столицата две паралелни демонстрации заради промените в наредбата, регулираща обучението на кандидат-шофьорите. Промените в правилата за изпитете за шофьорски книжка са преложени от министерството на траспорта и е планирано да влязат в сила от 10 декември тази година. Пред президенството..

публикувано на 25.09.24 в 07:10

Парламентът трябва да отхвърли ветото на президента върху ГПК

Правната парламентарна комисия обсъжда днес ветото на президента върху промените в Гражданския процесуален кодекс. С тях се въвеждат нови правила за определяне на особени представители и техните възнаграждения и за възраженията за прекомерност за разноските за адвокат. Народното събрание иззе от съда правомощието по определяне на..

публикувано на 24.09.24 в 15:40

Най-важното е да съставим редовно правителство

"Чувствам се много заредена, както аз, така и моите колеги в Пловдив-област и в Кърджали. През изминалата седмица направих обиколки в почти всичките 17 общини, за да разговарям с актива на Пловдив-област. Хората имат известни притеснения, че това са седмите поредни избори и е изключително трудно да обясняваш на избирателите защо толкова време не можем..

публикувано на 24.09.24 в 10:47