Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1 милион лева за европроекти на община Борино са замразени в КТБ

Над 900 хил. лв. авансово финансиране по европейски проекти на Община Борино са блокирани в сметка в КТБ, информира кметът Октай Алиев. Общината е изтеглила 823 хил. лв. безлихвен заем от Министерството на финансите, за да продължи изпълнението на шестте инфраструктурни проекти по оперативната програма  "Развитие на селските райони". 

Според кмета Алиев сумата в сметката във фалиралата банка е около 45 процента от годишния бюджет на общината.
В сметката на общината в КТБ са преведените от Фонда "Земеделие" авансови плащания по шест инфраструктурни проекти, 
включващи рехабилитация на пътища, реконструкция на ВиК-мрежа, изграждане на пречиствателна станция. Безлихвеният кредит, с който да продължи изпълнението на обектите, е отпуснат от Министерството на финансите по време на служебния кабинет. 

Общината трябва да възстанови заема до 19 декември според информация от местната администрация. Кметът Октай Алиев засега се въздържа от прогнози какви могат да бъдат последствията, ако най-малката община в област Смолян загуби сумата от сметката си в банката, за която БНБ има решение за отнемане на лиценза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Санират с европари сградата на Областната управа в Пловдив

82 % от енергията, която в момента потребява сградата на областната администарция в Пловдив, ще бъде спестена след нейното енергийно обновяване. То се осъществява по проект, финансиран от Европейския съюз на стойност над 1 милион и 24 хиляди лева. От тях повече от 850 000 лева са безвъзмездно европейско финансиране, а 170 000 са от националния..

публикувано на 03.07.24 в 12:43

Парламентарната група на ДПС изключи депутата Рамадан Аталай

На заседание на ПГ на ДПС е взето решение да изключи Рамадан Аталай от групата. "За" решението са гласували   44-ма депутати, съобщи зам.-председателят на НС Росица Кирова от парламентарната трибуна.  Изключването на Рамадан Аталай от парламентарната група е било прието с единодушие. Предстои да стане ясно дали Аталай ще остане независим..

обновено на 03.07.24 в 12:27

Обявиха конкурс за директори на 14 детски градини в Пловдив

Причината Община Пловдив да обяви конкурса е, че настоящите ръководители на забавачките се пенсионират. Това обяви зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков във фейсбук профила си.  Пенсиониращите се директори ще бъдат изпратени на официална церемония. Темелков уточнява, че е важно да се даде път на младите специалисти в сферата на образованието...

публикувано на 03.07.24 в 12:22

Изградиха нов паркинг със 139 места на мястото на старо бунище

Нов обществен паркинг със 139 места функционира от днес в карето между бул. „Шести септември“,  бул. „Източен“ и ул. „Райно Попович“. Кметът на Пловдив Костадин Димитров,  кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и заместник-кметът по строителство и инвестиции инж. Тошо Пашов инспектираха изпълнението на обекта. От община Пловдив уточниха,..

публикувано на 03.07.24 в 11:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

На 32 сигнала за произшествия са реагирали пожарникари след бурята през изминалата нощ.  Седем са случаите, в които са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети, уточняват от пловдивската пожарна.  Два от подадените сигнали са за оказване на техническа помощ при отстраняване на паднали дървета на..

публикувано на 03.07.24 в 10:08