Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В "Срещите" - спомен за Матрона Московска

В търсене на святост ..... 129 години от рождението на Матрона Московска - великата изцелителка на столетието. Тя е най-почитаемата московска светица. От рождението си притеждава дара на чудотворството, преди смъртта си тя станала известна като молитвеница и застъпница за Божията слава. 

Целият й живот станал пример за великия подвиг на любовта, търпението, саможертвата и състраданието.

В "Срещите" на Людмила Сугарева богословът Радослав Паскалев разказва коя е Матрона Московска и търси чудото в живота ни.

Още от категорията

Среща с „Рана“ и Захари Карабашлиев в клуб Фарго

Захари Карабашлиев ще представи в клуб Fargo новата си книга "Рана". Срещата и представянето е част от поредицата "Успешните" и последна за тазгодишното издание на събитието.  През тази седмица романът получи голямата награда “Златен лъв за обществена значимост“ на асоциация „Българска книга“, по време на Коледния панаир на книгата в столицата...

обновено на 07.12.23 в 10:48

ППД "Ангел Букорещлиев" канят на концерт за сградата

На Концерт с кауза Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“ и приятели канят  пловдивчани - почитатели на хоровото изкуство в Дом на културата „Борис Христов“ на 10 декември  от 11 ч. Матинето е с благотворителна цел за събиране на средства за реставрация и ремонт  на 100-годишната сграда на дружеството, която се намира на едноименната..

публикувано на 07.12.23 в 10:45

Варта Торосян заедно с децата майсторят коледни сладки

Регионална занаятчийска камара в Пловдив организира първия Коледен панаир на занаятите . Той ще се проведе от 15 до 17 декември на Улица на занаятите в Стария Пловдив - ул. "Стръмна". Ателиетата на сръчните занаятчии ще са отворени в трите дни, от 11 до 19 часа. Улица на занаятите в Старинен Пловдив е място, на което да се вдъхновите и..

публикувано на 07.12.23 в 10:10

Владимир Чукич гостува за 15-и път на галерия „Дяков“

Художникът Владимир Чукич открива своята 15-та изложба в галерия „Дяков“. Всяка година през последните 15 авторът от Кръджали традиционно подрежда своя експозиция в пловдивската галерия. Дори е двукратен носител на Годишната награда за 2010 и 2022. Тазгодишната му изложба включва 34 творби. Живописните са малки и по-големи, с характерната за..

публикувано на 07.12.23 в 06:38

"Икебана в картини" този петък в Пловдив

Този петък /8-декември/ в Градската Художествена Галерия на Пловдив точно в 18:00 е официалното откриване на изложбата "Икебана в картини". По думите на организатора Мирослава Иванова, картините са модерно развитие на изкуството икебана, което тепърва набира популярност в Япония и по света. Това е едно устойчиво и природосъобразно изкуство, чрез което..

публикувано на 06.12.23 в 16:53