Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Греъм Елис: Най-важният приоритет е как да оправдаем съществуването на обществените медии



Най-важният приоритет в момента не само във Великобритания, но като цяло за Европейския съюз за радио и телевизия, е как да защитим и оправдаем съществуването на обществените медии. Това заяви в интервю за предаването „Събота 150“ зам.-директорът на Радио ББС Греъм Елис, който е и председател на Комитета за еврорадио към Европейския съюз за радио и телевизия.

Вторият ни приоритет е как да осигурим независимостта на обществените оператори. За да имаме качествено и независимо съдържание в обществените медии, ние зависим единствено от финансирането – то трябва да бъде достатъчно и то трябва да бъде устойчиво, постоянно.

Сблъскваме се постоянно на медийната арена с много големи нови конкуренти. Ние трябва да си поставим най-важния въпрос – в този нов променящ се свят къде е нашето място като обществени оператори. Тук трябва да преразгледаме много внимателно каква е нашата структура, как ние работим заедно и как по най-ефективен начин трябва да използваме обществените пари. Никога не бива да забравяме обаче, че трябва да запазваме същите идеали, същите ценности, които са ни карали да вършим тази работа.

За мен е напълно ясно, че БНР е институцията с най-голяма степен на обществено доверие в страната, подчерта още Елис.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!