Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Извън протокола" - управителят на "Стършел" ООД Румен Белчев

Румен Белчев

Трусовете в българското правосъдие и така и не успяващата да се случи съдебна реформа в България са обект на перманентни критики от страна на Европа. 

Защо след толкова усилия в тази сфера, нещата така и не успяват да се случат? Този въпрос  си задава  писателят - фейлетонист и управител на "Стършел" ООД Румен Белчев. Неговите разсъждения по темата попадат в рубриката "Извън протокола"  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Скептичен съм за пълен мандат на новото НС

„ За мен лично ниската избирателна активност е един протестен вот на избирателя срещу цялата политическа класа, като с негласуването голяма част от избирателите са решили да покажат, че политиците непременно трябва да променят курса, поет досега, и да отговорят на техните очаквания“ – заяви в интервю за Радио Пловдив Орлин Колев, д-р по..

публикувано на 14.06.24 в 16:16

ГЕРБ и ДПС са принудени да работят заедно на светло

Не мисля, че ГЕРБ и ДПС някога са били поканени да участват във властта толкова открито и лесно. Те са много стари  партньори, но цялото сътрудничество между тях  винаги било скрито. Сега  са принудени да го покажат на светло и да си работят заедно открито. Затова през цялото време се говори за експертно правителство, програмно и..

публикувано на 14.06.24 в 16:15

ГЕРБ постигна значителен изборен успех в Пловдив

Лидерът на ГЕРБ в Пловдив Костадин Димитров, който е и кмет на града, заяви, че партията в града е постигнала значителен успех на изборите за европейски и национален парламент на 9 юни.  Той подчерта, че ГЕРБ-СДС ще имат четирима депутати от Пловдив в 50-то Народно събрание, за разлика от предходните два парламента, когато те бяха по..

публикувано на 14.06.24 в 15:47

"Възраждане" е стабилна, новите проекти ще са краткотрайни

Във време на политическа нестабилност „Възраждане“ е единствената партия, която е изключително устойчива и запазва гласовете си, като дори разширява своето ядро. Това заяви депутатът Ангел Георгиев на първата политическа пресконференция след извънредните парламентарни избори, като подчерта, че всички останали партии отчитат голям срив,..

публикувано на 14.06.24 в 14:31
Д-р Александър Симидчиев

Телемедицината е иновативният начин за диагностика и превенция

Пловдив се включва в кампанията „5 минути за твоето здраве“, насочена към превенцията на рака на белия дроб и борбата с тютюнопушенето.  Кампанията предвижда безплатни изследвания на функцията на белите дробове и основни здравни показатели чрез станция за телемедицина.  Това съобщи в програма "Точно днес" доктор Александър Симидчиев,..

публикувано на 14.06.24 в 14:29