Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"На шестия ден" с Недялко Славов и Красимира Алексиева

По това време в събота опитваме от парчетата седмични вести да направим сглобка смислена и подредена, логически свързана, подлежаща на коментар и анализ. 


Ще го направим и днес. 
Опитът. Може и да не успеем, защото:
Как да се съберат очакването един провален банкер да бъде съден с активността му да продава за 1 евро ключови предприятия на съмнителни инвеститори, който с размаха на едно интервю вдига политическите лидери под строй да го канят, да му обещават охрана, да го цитират, да го анализират, да проговарят, да внасят посветени на светлия му пример предпазни закони....?
Каква да е логическата постройка на пътния сюжет - срутища тръгват като по команда, милиони тонове земя, по която като че ли не воден, а бомбен напор удря и свлича, поглъща къщи, гризе пътища, заплашва като ламя да поглъща пари...?
Земята тръгва, опасно се движи, подкопава и терена дори под многотнния паметник на Христо Ботев в Калофер...
Накъде въобще вървим?
На всичкото отгоре короната на единствената ни цяла магистрала се сви до каскет на обикновено шосе, с предпазна скорост заради прокъсания асфалт.
И то точно по тая магистрала, която води към морето, дето по призива на премиера ще трябва да хукнем да спасяваме сезона, защото видите ли русите не могат да дойдат. 
Ами да се ръзкъсаме ли - нали пак ние от няколко години пазим и поминъка на бедната северна Гърция?!
Тежка отпускарска дилема.... 
Встрани от иронията – новините са бедствени, плашещи, политически напрегнати дебати за пенсии, финансов недостиг, реформи, кръвожадно и дръзко ровичкане в личните драми, насипи обществен стрес....до пръсване и до разпад.
Къде сме днес и накъде вървим? Благодаря на писателя Недялко Славов и галеристката Красимира Алексиева, че приеха да помислим заедно върху това.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на отворените врати, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и Южна..

публикувано на 24.04.24 в 13:15