Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Тотев: Преди Пловдив бе диамант, скрит под много прах, сега е за пример

| обновено на 30.09.15 в 11:33

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат Иван Тотев представи управленската си програма за следващите четири години. 

През 2011 година Пловдив не бе град, с който искахме да се гордеем. Той бе диамант, скрит под много прах, посочи Тотев. През 2015 година Пловдив служи за пример, той е по-модерен, по-активен и по-атрактивен, допълни Иван Тотев. Доказателство за това според него са множеството спечелени отличия, като най-голямото признание е избора за Европейска столица на културата. Инвестирахме в обекти, които не бяха пипани с десетилетия, подчерта Иван Тотев. 

Сред свършеното той отбеляза: Освен преасфалтирането на основните булеварди, реконструкция на два тежки инфраструктурни обекта като Скобелева майка и моста на бул. „Васил Априлов“. Обекти, които отнеха години и на които бе свършена толкова работа, сякаш бяха построени наново. Само ще отбележа, че 35 години не беше пипан мостът на „Васил Априлов“.

Създаване на огромна проектна готовност, която до голяма степен ще предопредели работата през следващия мандат.  Проектна готовност, която освен продължаването на стратегията за премахването на паважните улици, за които имаме готовност в следващия мандат за „Даме Груев“, Гладстон“, „6 септември“, Коматевско шосе“, „Копривщица“. Проектиране на моста на бул. „България“ и връзката между „Кукленско шосе“ и ул. „Цар Симеон“. 2016 година – подготовка за изграждането на „Модър – Царевец“. Най-важното през следващите седмици е на 5 октомври – стартирането на ремонта и на бул. „Васил Априлов“.

И още нещо: Община Пловдив успя да се пребори и да впише в ОП „Транспорт“ ключови за Пловдив проекти. Като преминаване на бул. „Васил Априлов“ под Централна ж.п. гара, като повдигането на ж.п. линията от „Коматевско шосе“ до моста на „България“ при гара Филипово. Това са ключови проекти за Пловдив, които ще решат с десетки години наслагвани проблеми с прелезите и връзката на район Южен с останалата част на града.

Иван Тотев изтъкна и спекулациите с баснословни суми от 8, 10 и 11 милиона лева за ремонта на Цар Симеоновата градина с Пеещите фонтани. Той струва на пловдивчани 1.6 милиона лева и увеличи стократно посетителите в парка, подчерта градоначалникът. Той изтъкна и създаването на първия в Европа пешеходен квартал – Капана, където за първи път културата е изведена в публичното пространство. Това по думите на Иван Тотев е довело до ръст в туризма в Пловдив с 10-12% и на приходите с 25-30 на сто всяка година.

Целта за 2019 г. е 800 000 нощувки и 3 милиона туристи, минали през града.

Най-голямото предизвикателство по думите на Тотев е подготовката за Европейска столица на културата. Не се знае изобщо дали ще има друг български град, който да бъде определен за Културна столица на Европа. Подготовката за това ще бъде един от фокусите в работата през следващия мандат.

Иван Тотев и кандидатите на ГЕРБ за районни кметовеИван Тотев представи и кандидатите за районни кметове на ГЕРБ, четирима от които са действащи и този мандат – Костадин Димитров в Тракия, Ральо Ралев в Северен, Димитър Колев в Западен и Николай Чунчуков в Източен. Останалите двама са с опит в управлението на града – кандидатът за Централен Георги Стаменов е зам.-председател на Общинския съвет, а за Южен Кирил Вълчев е директор на отдел „Култура“, посочи Иван Тотев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десницата подкрепя твърдо Иван Тотев на балотажа

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев благодари за получената твърда подкрепа от десницата в Пловдив за втория тур на местните избори. Той изтъкна принципната позиция по време на преговорите. Искам да изкажа своя респект към всички потенциални партньори, с които говорихме, за това, че никой не постави конкретни условия, освен..

обновено на 30.10.15 в 14:37

Славчо Атанасов: Пловдив трябва да се управлява честно и с грижа за хората

„Пловдив трябва да се управлява честно и почтено – с грижа за хората. Пловдив трябва да се управлява с визия, а не от типа „проба-грешка”. Пловдив трябва да се управлява от почтени хора и може да се управлява по този начин – ние сме го доказали”.  Това са принципите на управление на кандидата за кмет Славчо Атанасов, които прозвучаха на..

обновено на 23.10.15 в 18:55

Георги Гергов: Промяната в Пловдив ще се случи с №5

БСП закри предизборната си кампания в Пловдив със заключителна среща с кандидата за кмет на левицата  Георги Гергов  и кандидатите за кметове на шестте района на града.  „Аз играя, защото така трябваше – председателят да играе. И затова играя!“ , каза Гергов пред активистите и симпатизантите на БСП, събрали се в трета палата на панаира...

обновено на 23.10.15 в 17:13

Славчо Атанасов кани пловдивчани на среща-разговор за Пловдив на 22 октомври

Славчо Атанасов и екипът му от кандидати за районни кметове и за общински съветници канят пловдивчани на среща-разговор за Пловдив на 22 октомври 2015 година от 18.00 часа в Концертна зала (бившия Партиен дом). „С много от вас вече разговаряхме – през тези дни и седмици почти няма улица в града, на която да не съм бил, за да ви чуя...

обновено на 22.10.15 в 14:23
Здравко Димитров, Светослав Малинов, Пепа Деведжиева

Евродепутатът Светослав Малинов: Пловдив заслужава промяна и по-добър кмет

На среща с пловдивчани евродепутатът Светослав Малинов изрази категоричната си подкрепа за кандидатите на Реформаторския блок Здравко Димитров  - за кмет на Пловдив и Пепа Деведжиева – кандидат за кмет на район "Централен”. "Идвам, за да дам подкрепата си за Здравко и Пепа. Тук съм да разсея ако може някои колебания у някои избиратели, защото..

обновено на 19.10.15 в 17:17