Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красив парк и паркинг ще построи Общината на мястото на Гарнизонна фурна

| обновено на 08.10.15 в 13:51

Държавата прехвърли собствеността върху Гарнизонна фурна в Пловдив на Общината под тепетата. 

Решението за прехвърлянето бе взето от Министерски съвет на 18 септември, а днес по време на кратка церемония в двора на имота областният управител Розалин Петков предаде нотариалния акт на и.д. кмет на града инж. Димитър Кацарски. 

Той от своя страна обясни, че в голямата сграда в границите на имота, който се състои от девет постройки, ще остане архива на РЗОК, който се помещава тук от години. Останалите осем сгради ще бъдат съборени, а ангажиментът е на кметството на район „Западен”, на чиято територия е парцелът. 

Преди години, първоначалната идея е била да има строителство на многоетажна административна сграда, в която да се помещават заедно различни държавни служби, но след протести от живеещите наоколо е било преценено, че по-добре ще бъде да не се строи, а мястото да се облагороди и да стане естествено продължение на парка на Младежки хълм. По този начин, парковата среда ще стигне почти до "Отдих и култура". 

На мястото, откъм ул. "Копривките" ще бъде изграден паркинг за живущите в съседните блокове, ще се оформят и междублокови пространства. Основната площ ще се превърне в красив парк с ново, модерно осветление.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожар избухна в хирургиите на УМБАЛ "Св. Георги"

Внезапен пожар възникна тази нощ   в База 2 на УМБАЛ “Свети Георги”  Пловдив на бул. Пещерско шосе 66.  Огънят е лумнал на 11 етаж на хирургиите и е принудил дежурните лекари и персонала да евакуират  пациентите от този и долните два етажа.  На място са пристигнали и няколко противопожарни екипа.   Пламъците са тръгнали от стая на санитарите,  гласи..

обновено на 10.06.24 в 22:50

Мъж вилня с резачка срещу съседи и полицаи в Куртово Конаре

В пловдивското село Куртово Конаре разярен след междусъседски скандал младеж вилня срещу комшиите си и пристигналите полицаи, въоръжен с моторна резачка.  Стряскащият инцидент е възникнал в събота вечер при ожесточене спор между две групи жители на селото заради шумно празненство с надута висока музика, уточняват от прокуратурата. На мястото се..

публикувано на 10.06.24 в 17:01

Прокуратурата издирва отровителя на кучета в Пловдив

Прокуратурата започна издирване на неизвестния засега извършител, за който се разбра, че умъртвява животни в Пловдив, като разхвърля на различни места в града отровена храна.  Държавното обвинение се самосезира след публикации в медиите за открити две отровени кучета в централната част, получени сигнали за отровена животинска храна   около 2 РУ на..

публикувано на 10.06.24 в 16:27

Глобиха с 2000 лв. младежа, снимал се да кара със 127 км/ч в Пловдив

21-годишният Митко Бошнаков, заснел се да шофира със 127 км/час по бул. "Цариградско шосе" в Пловдив, беше признат за виновен по бързо производство на Районната прокуратура.  След споразумение, одобрено от съда, му е наложено административно наказание - глоба от 2000 лева.  Лишен е и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 1..

публикувано на 10.06.24 в 14:07

Санкционираха млад шофьор, дрифтил в Смолян

22-годишен шофьор е глобен с 3 000 лв и отнета книжка за една година след дрифт в Смолян. Младият мъж е установен след сигнал на гражданин, че извършва опасни маневри на кръстовище, образувано от улиците „Петър Берон“ и „Станевска“ в областния град с лек автомобил.  След проверка е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка –..

публикувано на 10.06.24 в 13:57