Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славчо Атанасов: Спираме заедно купуването на гласове

| обновено на 09.10.15 в 09:27

Горещ телефон за анонимни сигнали за купуване на гласове и фалшифициране на изборите откриват от Патриотичен фронт. Данните, получени на откритата линия ще бъдат подавани до полицията и прокуратурата – съобщи Слави Георгиев, втори в листата за общински съветници на коалицията.

„Всеки един гражданин на Пловдив при гарантирана анонимност може да подаде сигнал за купуване на гласове и за предполагаеми фалшификации в комисии. Съответно ние с един много красив плакат, който вие виждате, с ясен и категоричен текст обаче ще информираме пловдивчани как ще могат да се свържат на съответния номер“.

Номерата на горещата линия са 032 336 263 и 0882 359 367.

СнимкаКандидатът за кмет на коалицията Славчо Атанасов информира, че изборите на 25 октомври ще бъдат наблюдавани от представители на неправителствената немска организация „Инфраню“, които ще гарантират за честността на вота.

„Германски представители на 25 октомври ще присъстват на изборите в Пловдив. Те не са поканени от нас, а идват по собствена воля, именно запознати с тези неприятни неща, които се случиха през 2011 година. Затова сега изборите в Пловдив ще ги следят под лупа. И аз толкова се радвам, че представителите на най-сериозната германска неправителствена организация ще присъстват в Пловдив на изборите. Другото, което искам да кажа чрез вас, медиите, да се обърна към пловдивчани – просто не правете беля за 30 или 50 лева да лежите в затвора. Законът вече е сериозно променен и мога да ви кажа, че даже за длъжностни лица, каквито са членовете на комисии, които Тотев в прословутия си филм ги хвалеше, че правели невалидни бюлетини, затворът вече за такова нещо е от 2 до 7 години."

Съпредседателят на предизборния щаб на Патриотичния фронт Александър Сиди предупреди, че управляващите ще се опитат да манипулират електората с оповестяването на определени проучвания на някои агенции.

„Това, което знаем, че правят нашите опоненти от ГЕРБ и Иван Тотев е, че ще се опитат да манипулират именно тези обществено-политически нагласи, за да променят по някакъв начин резултата от изборите“.

Плакатът с номерата на горещата линия за анонимни сигнали е тиражиран в 5000 бройки, които ще бъдат разлепени из целия град.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Десницата подкрепя твърдо Иван Тотев на балотажа

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев благодари за получената твърда подкрепа от десницата в Пловдив за втория тур на местните избори. Той изтъкна принципната позиция по време на преговорите. Искам да изкажа своя респект към всички потенциални партньори, с които говорихме, за това, че никой не постави конкретни условия, освен..

обновено на 30.10.15 в 14:37

Славчо Атанасов: Пловдив трябва да се управлява честно и с грижа за хората

„Пловдив трябва да се управлява честно и почтено – с грижа за хората. Пловдив трябва да се управлява с визия, а не от типа „проба-грешка”. Пловдив трябва да се управлява от почтени хора и може да се управлява по този начин – ние сме го доказали”.  Това са принципите на управление на кандидата за кмет Славчо Атанасов, които прозвучаха на..

обновено на 23.10.15 в 18:55

Георги Гергов: Промяната в Пловдив ще се случи с №5

БСП закри предизборната си кампания в Пловдив със заключителна среща с кандидата за кмет на левицата  Георги Гергов  и кандидатите за кметове на шестте района на града.  „Аз играя, защото така трябваше – председателят да играе. И затова играя!“ , каза Гергов пред активистите и симпатизантите на БСП, събрали се в трета палата на панаира...

обновено на 23.10.15 в 17:13

Славчо Атанасов кани пловдивчани на среща-разговор за Пловдив на 22 октомври

Славчо Атанасов и екипът му от кандидати за районни кметове и за общински съветници канят пловдивчани на среща-разговор за Пловдив на 22 октомври 2015 година от 18.00 часа в Концертна зала (бившия Партиен дом). „С много от вас вече разговаряхме – през тези дни и седмици почти няма улица в града, на която да не съм бил, за да ви чуя...

обновено на 22.10.15 в 14:23
Здравко Димитров, Светослав Малинов, Пепа Деведжиева

Евродепутатът Светослав Малинов: Пловдив заслужава промяна и по-добър кмет

На среща с пловдивчани евродепутатът Светослав Малинов изрази категоричната си подкрепа за кандидатите на Реформаторския блок Здравко Димитров  - за кмет на Пловдив и Пепа Деведжиева – кандидат за кмет на район "Централен”. "Идвам, за да дам подкрепата си за Здравко и Пепа. Тук съм да разсея ако може някои колебания у някои избиратели, защото..

обновено на 19.10.15 в 17:17