Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Куртово Конаре на балотаж

| обновено на 01.11.15 в 07:02
Снимка: Искра Койчева, Радио Пловдив

Между цели десет кандидата за кмет избираха на предишния тур на местния вот жителите на пловдивското село Куртово Конаре. На балотажа в днешния ден хората от селото гласуват с две бюлетини – едната за кмет на селото, другата – за градоначалник на Община Стамболийски.  

Населението на Куртово Конаре преброява близо 2800 души.  От справката, която ни дават от местното кметство става ясно, че право на глас за изборите имат 2225. В селото не липсват и чужденци – няколко красиви и уредени къщи на англичани и шотландци, които са избрали мястото за живеене. 

Снимка

Куртово Конаре е известно с развитото си земеделие – предимно отглеждане на традиционни зеленчукови и овощни култури, между които местния ябълков сорт „Куртовка“ и пиперът, носещ името на селото. 

Изборните страсти са разгорещени. Въпреки обновената фасада на сградата на кметството и реновирания централен парк в селото, жителите на Куртово Конаре недоволстват, че инфраструктурата на селото е в окаяно състояние. Освен дупките по улиците, в 21 век, подобно на още много български села, те нямат канализация.

Куртово Конаре има и не малка ромска махала. Повечето от тях обаче, особено по - младите - също подобно на съселяните си, търсят препитание в чужбина.

В името на по - доброто бъдеще хората в Куртово Конаре заявяват уверено, че ще излязат пред урните днес. Надеждите им са като на всички други българи – за  по - добър живот и осигурено, спокойно бъдеще. 

Още от категорията
Петър Влайков

Инвестиция в културата е задължителна

Синдикални организации се готвят да спрат културните събития в страната за една седмица през месец октомври, ако не бъде увеличен бюджетът за сектор „Култура“.  Ще бъдат блокирани театрални и музикални спектакли и концерти. Очаква се да бъдат затворени галерии, музеи, читалища и библиотеки.  Спирането на събитията е заради изготвения от служебното..

обновено на 07.06.23 в 10:19
Георги Проданов

Работата на кабинета ще се следи с небивал надзор

През юни политиците с наша помощ на избиратели, поставиха възможност да броим месеците и да очакваме резултати - от новото правителство на България. За редовния кабинет и за знаците, които даде договореното между ПП-ДБ и ГЕРБ говорим с политолога  Георги Проданов . Политологът каза, че за разлика на другите ни правителства, този ще бъде под..

публикувано на 07.06.23 в 09:33

Психопатското поведение на политиците се корени в детството

Политиците се държат като психопати, a причината е дълбоко комплексна. Това е личностна патология – патология, която е свързана с начина на структуриране на характера, на изграждане на личността, т.е. това е патология, чийто генезис е заложен в детството им и не подлежи на лечение. Това коментира психиатърът д-р Владимир Сотиров по повод..

публикувано на 06.06.23 в 16:59

Обществото не иска PR арести, а някой да влезе в затвора

Разбива се статукво, съществувало дълго време с оплетени в него много хора, каза по повад последните криминални и прокурорски сюжети журналистът Слави Ангелов. Според него е ясно, че разследванията, които сега се рефрешират нищо няма да излезе, защото прокуратурата е спала твърде много време. "Барселона гейт" е прах в очите, по това дело не..

публикувано на 06.06.23 в 16:02

Кои са спасителите на българските евреи, говорят техните потомци

Тази година се навършват 80 години от спасяването на българските евреи и депортацията на 11 343 евреи от Беломорска Тракия, Вардарска Македония и гр. Пирот в нацистките лагери на смъртта. Паметните събития от месец март 1943 година бяха отбелязани по национална програма с  инициативи на редица места в страната и чужбина - шествия, научни..

публикувано на 06.06.23 в 13:58