Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избори, розобер и съдебни саги - теми в "Ден след ден"

Интересът към предстоящите наесен президентски избори продължава да расте. Все повече фигури се включват в надпреварата, за да подреждат и пренареждат политическия пъзел. Ще работи ли партия АБВ за обща кандидатура вляво-център и дали Георги Първанов ще се яви отново наесен на президентските избори след 2 мандата, ще обсъдим с говорителя на АБВ Трендафил Величков. Партията днес дава пресконференция, на която да обяви готовността си да се яви на президентските избори.

Розоберът е в разгара си, но при рекордни изкупни цени. Кампанията „тръгна“ на невижданите 6 лв/кг розов цвят, като през последните дни падна наполовина. Каква реколта очакват производителите, изгодни ли са за тях изключително високите изкупни цени и ще успеят ли да спазят договорите си с големите европейски преработвателни фирми? Темата ще коментираме с председателя на земеделската кооперация в Сопот Милена Радева.

За последните 2 и половина години МО е сключило близо 300 договора за специална продукция с български доставчици и производителиза над 140 милиона лева. Това съобщи зам.-министърът Десислава Йосифова по време на 8-та международна конференция „Научните изследвания – ключов фактор за придобиване на нови отбранителни способности“ в рамките на военното изложение „Хемус 2016“. Новините от конференцията обобщава Михаил Миховски.

30 години от своето основаване чества днес пловдивският филиал на Техническия университет в София. За събитието във висшето учебно заведение, обучило едни от най-добрите български инженери, разказва Живка Танчева.

Пловдивчанинът Стефан Апостолов прави филм, с който иска да представи България по света. Какво го мотивира и как вижда реализацията на своята продукция, разказва Емил Костов.

Стоян Терзиев ще се включи с репортаж от кулоарите на съда, където днес се гледа мярката срещу полицая Венцислав Караджов, който бе задържан след убийството на родителите си. Изненандващо, той е в ареста не за това тежко престъпление, а по обвинение, че е разрешавал на сина си да стреля със служебното му оръжие.  

Слушайте ни - от 15.00 до 17.00 часа!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Доц. Христо Паунов в "Добро утро, ден!"

За правото и справедливостта, за уроците, които преподавателите учат, за благородството на доброволния труд, за пътешествията и черно- бялото фото  – за всичко това с чувство за хумор и намигане към съвремието говорим тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преподавателят по Конституционно право и омбудсман на ПУ "Паисий Хилендарски" доц. Христо Паунов е..

публикувано на 13.05.24 в 12:17

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55