Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ започна с победа новото първенство

Автор:
„Лудогорец“ започна с победа новото първенство
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Лудогорец“записа първа победа в новата Първа лига, след като се наложи с 4:1 над „Ботев“ (Пловдив). Първата среща на футболистите от Разград в първенството срещу „Берое“ беше отложена.

Старши треньорът на шампионите Георги Дерменджиев даде почивка на повечето от титулярите, които играха в Белград при успеха над „Цървена звезда“. Срещата ще се запомни е с инцидент между треньора на гостите Николай Костов и привържениците на „Лудогорец“, които го заляха с вода. Костов се изнерви и опита да си върне, като хвърли чаша с вода към трибуните.

Още във 2-ата минута Стенио дос сантос даде преднина на гостите, след като с глава откри резултата. 7 минути по-късно Сисиньо изравни след пас на Марселиньо, като излезе сам срещу вратаря и го преодоля без проблеми. 10 минути след този гол дойде ред и на Марселиньо да се разпише, след изпълнение на свободен удар пред границата на наказателното поле. След обрата шампионите наложиха контрол върху играта. В 45-ата минута съдията Николай Йорданов отсъди дузпа заради събаряне на Сисиньо от Костадин Стоянов. Румънският нападател Кешерю увеличи преднината с точното си изпълнение на 3:1. В 53-ата минута дойде ред и на Кишада, който оформи крайният резултат 4:1.

Георги Дерменджиев - старши треньор на „Лудогорец“: Направихме една грешка още във 2-ата минута, но след това отборът показа, че може да се връща в мачовете и в българското първенство и вкара четири гола. Мисля, че контролирахме мача в спокойно темпо. Доволен съм от резултата, а някои футболисти трябваше да си починат след мача в Белград. И трите ми смени също бяха подчинени на тази идея. Сега обаче ни чака тежка седмица. Първо мач с Левски, след това с Виктория Пилзен. Като всеки един треньор и аз искам само да бием, но ни чакат тежки мачове, още повече Виктория Пилзен е сериозен съперник.С Левски не искам да губим точки. А Виктория Пилзен, какво да добавя, те са много висока класа. Прочетох, че и те не искат да играят с нас, ние също не искаме, но жребият е това, каквото се падне. Благодаря на Христо Бонев за думите, че Лудогорец е номер 1 на Балканите, не само в България. Знаете, че съм пловдивчанин, юноша на Локомотив Пловдив, а Христо Бонев е една от най-големите легенди на България. Неговото мнение винаги е било много важно за мене.Йордан Минев има крампа на мускула и просто днес реших да го запазя, затова изобщо не беше в групата. Видяхте, че Владо и Светослав Дяков, както и Моци и Пластун, бяха на пейката или пък изобщо не играха. Същото се отнася и за Вандерсон и Лукоки.

Николай Костов - старши треньор на „Ботев“ (Пловдив):Причините за загубата тепърва ще ги анализираме, но Лудогорец просто беше по-добрия отбор и заслужено спечелиха. Мога да кажа, че изходът от срещата се реши още през първото полувреме.Влязохме отлично в мача, поведохме още във 2-ата минута, но след това необяснимо дадохме инициативата на противника. Изравниха ни бързо и после те знаеха какво да правят. Използваха пространствата и след 1:1 тяхната класа просто си каза думата. Имам претенции и към някои съдийски решения, които не бяха в унисон на мача. Например в 34-ата минута имаше тъч за нас, а съдиите го дадоха за Лудогорец. Преди мача казах, че Лудогорец сега е уморен отбор, а аз знам защо го казах и какво съм имал предвид. Сега ни предстои мач със Славия, който е в Бургас, а на нас не ни е приятно да играем там. Естествено е да предпочитаме мачовете си в Пловдив. Но това е програмата в първите три кръга и за съжаление, това са все много сериозни мачове. Трябва обаче да се съобразим с това и да играем, колкото и да не ни е приятно.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!