Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радикален, а не социален президент е нужен на България!

Доброто наименование и добрата стока увеличават привържениците, а добро наименование и лоша стока водят до провал.

Този закон, известен на всеки маркетолог, припомни проф. Боян Дуранкев, коментирайки рекламните послания на партиите в навечерието на президентските избори у нас. Като специалист по маркетингови комуникации той уточни, че посланията обикновена се правят когато е ясна стоката, а в момента стока няма.

От левицата имаме "половинката" от стоката - ясен е кандидатът за президент, но няма кандидат за вице-президент. От страна на ГЕРБ имаме пълно мълчание. 

"Работим в интерес на гражданите" ще е предизборният слогън на ГЕРБ за президентските избори. 

"Защото обичаме България" е краткото послание на БСП.

И в единия, и в другия случай се избързва с посланията, убеден е проф. Дуранкев. По думите му, посланията и на ГЕРБ, и на БСП са по същество еднакви като внушение за избирателите. 

Снимка

СнимкаДве магистрали водят до едно - съединение на усилията, тъй като задачите пред т. нар. левица, която не е левица, и пред т. нар. десница, която не е десница, са едни и същи, обясни експертът.

Той подчерта, че в момента има една голяма интрига - за първи път ГЕРБ се намира в доста неудобна позиция на партер.

Този път моделът на ГЕРБ с посочването на кандидата в последния момент вероятно няма да сработи, смята проф. Дуранкев. Той е категоричен, че Борисов, ако участва, със сигурност ще спечели. Кристалина Георгиева, ако участва, вероятно ще отиде на балотаж. Затова интригата е голяма - много е интересно каква стока ще извади ГЕРБ срещу ген. Радев. Напълно е възможно този път посоченият от ГЕРБ да не е този, който ще спечели изборите, убеден е проф. Дуранкев. Той посочи, че е преимущество да мълчиш, тогава, когато нямаш какво да кажеш.

Един български Бърни Сандърс, дори един български Доналд Тръмп ще бъде много по - убедителен кандидат, отколкото един посочен с пръст кандидат, каза още Дуранкев. 

Революционен президент, който ще бъде опозиция и на парламент, и на правителство, ако те не действат в интерес на България и нейните граждани, така професорът коментира бъдещият успешен президент на страната ни. Необходимо е много "по-яростно" и "по-революционно" поведение на ген. Румен Радев, ако иска да спечели битката за президент, заяви проф. Дуранкев. 

Светът се е променил много през последните няколко години и един радикален кандидат за президент има много големи шансове за успех, категоричен е експертът

Цялото интервю с проф. боян Дуранкев  можете да чуете в прикачения звуков файл.










Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ниски добиви при зърнените култури заради сушата

Ниски са добивите при зърнените култури в България заради сушата. Лоша и слаба е била годината и в Пловдивския регион при слънчогледа и маслодайните култури. Това заяви Людмил Работов, председател на Съюза на зърнопроизводителите в Пловдивско и член на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Той обясни, че в Пловдивско добивите при..

публикувано на 30.09.24 в 16:07
Д-р Димитър Казаков, координатор по донорство в УМБАЛ „Свети Георги“

Успешни са първите за годината донорства от УМБАЛ "Св. Георги"

Първите за годината - две донорски ситуации бяха реализирани този уикенд в УМБАЛ „Свети Гeорги“ в Пловдив. За 24 часа –двама пациенти в мозъчна смърт дадоха шанс за живот на седем души у нас и в чужбина.  Органите отпътуваха със самолети от летище Пловдив за Унгария и Германия, а във Военно медицинска академия - София и в УМБАЛ..

публикувано на 30.09.24 в 14:44

Решават утре ще има ли рейсове до Труд и Войводиново

Проблемът с транспорта между селата Труд и Войводиново от община „Марица“  и Пловдив ще бъде обсъден на среща в областна администрация утре. Това съобщи в интервю за радио Пловдив кметът на „Марица“ Димитър Иванов. Целта е да се постигне споразумение градските линии с номера 1 и 15 да стигат до двете села, обясни той.  "Утре се събираме при..

публикувано на 30.09.24 в 13:52

Ранното откриване на херниите е важно за успешното им лечение

Хирурзите от общинската болница „Св. Пантелеймон в Пловдив“ в продължение на цял месец ще извършват безплатни прегледи на пациенти със съмнения за различните видове хернии. Това съобщи в програма "Точно днес"  д-р Емил Райчинов от болницата. Той припомни, че заболяваванията от херния на предната коремна стена е най-честото заболяне в..

публикувано на 30.09.24 в 11:15

Младите хора не са политически апатични

Младите хора не са политически апатични. Според проучване на предишните парламентарни избори са гласували 45% от младежите в България. Това е доста повече от средното ниво на гласуване, което означава, че има надежда идващото поколение да е граждански и политически активно. Това коментира Александра Гайтанджиева от "Лигата на младите..

публикувано на 30.09.24 в 10:43