Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двойна италианска победа на МКО, Ники Генов с премия за активност

Двойна италианска победа имаше в третия етап на Международната колоездачна обиколка на България - 157 км от Кърджали до Ивайловград. Първи финишира и дори взе "жълтата фланелка" Марко Текио от клуб "Униеуро". Неговият съотборник Симоне Раванели пресече финалната линия веднага след него, а трети бе Онур Балкан от турския "Брисаспор".

Носителят на "жълтата фланелка" от втория етап Филипо Фиорели от клуб "Делио Галина" финишира на 14 минути след лидерите. Четвърти се нареди победителят от първия етап Евгений Гидих от Казахстан.

От българите най-добре се представи отново Евгени Банев, който запази деветото си място, въпреки че спука гума малко преди края.

19-годишният състезател на КК "Цар Симеон 1898" Николай Генов спечели премия за активност. Той е носител на 4 златни медала от републиканското първенство на писта, балкански шампион при юношите, бивш младежки национал и вече национал при мъжете. За съжаление неговият съотборник Светлин Дунчев отпадна от надпреварата заради вирус.

Четвъртият етап е най-дългият - 231 км от Ивайловград до Елена.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Крумовград задълбочи кризата в Локомотив!

Локомотив Пловдив и Крумовград завършиха при резултат 0:2 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига. В началните минути на срещата опасните ситуации пред двете врати липсваха. В осмата минута Георги Каракашев влезе остро на Божидар Кацаров, но главният съдия Петър Кузев му показа само жълт картон. Четири минути след това Ангел Лясков отне топката от..

публикувано на 28.09.24 в 19:01
Любослав Пенев

Любо Пенев: Аз и екипът ми оставаме в Локо

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Любослав Пенев и неговият щаб  ще продължат да изпълняват професионалните си задължения, въпреки турбуленциите в клуба от последните дни и неясното бъдеще. Това стана ясно от официално изявление на специалиста до БТА. Членовете на Борда на директорите на "черно-белите" и спортният директор Илко Пиргов подадоха..

публикувано на 27.09.24 в 16:55

Министър Глушков откри новия спортен комплекс в Чепеларе

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и кметът на Чепеларе Боран Хаджиев откриха обновен спортен комплекс в града. Реконструкцията на оборудването е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 624 124 лв. с ДДС. „Този ​​нов комплекс е плод на съвместните усилия на ММС и общината, за да могат децата и младите хора на..

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Пловдив отбеляза Европейския ден на спорта в училище

Община Пловдив за поредна година отбелязва Европейския ден на спорта в училище. Тазгодишното издание на инициативата беше открито от зам.-кмета по спорт и младежки дейности Николай Бухалов в две общински училища - ОУ „Райна Княгиня“ и СУ „Св. Константин-Кирил Философ“. „Спортът е нещо, което трябва да практикувате не само днес, но всеки ден,..

публикувано на 27.09.24 в 15:27

K3 ULTRA стартира тази събота за шести път

K3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е първият ултрамаратон, чиито маршрути обхващат пограничната част на Родопите в България. Събитието се провежда в края на месец септември – най-пъстрият и живописен месец на есента. Тази година стартът ще бъде даден на 28 септември. Финалът на К3 ULTRA – GOLD BORDER RACE е в най-южния и магнетичен град на страната –..

публикувано на 27.09.24 в 14:18