Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад баща жестоко преби медсестра в детската клиника на УМБАЛ "Св. Георги"

| обновено на 04.09.17 в 15:48

За пореден пореден случай на насилие над медицинско лице съобщават от пловдивската полиция. 

Инцидентът е станал в  петък по обед в Спешно детско отделение на бул. “Васил Априлов”.  Там младо семейство довело малкото си дете, настоявайки  незабавно да бъде прегледано  и лекувано от отравяне с химически препарат. 

25-годишният мъж вдигнал шумен скандал и се нахвърлил с удари върху почти два пъти по-възрастната от него медицинска сестра. 

Оказало се, че момченцето, на година и половина, е погълнало цяла лъжица прах за пране и след малко започнало продължително  да повръща.  Родителите го закарали първо в детската клиника на УМБАЛ "Св. Георги", където то било прегледано и лекарите установили, че няма никаква опасност, предписали медикамент и го отпратили за домашно лечение без допълнително наблюдение. 

Майката обаче не останала доволна и двамата закарали детето на втори преглед в частната болница "Пълмед", откъдето отново го насочили към УМБАЛ "Св. Георги".  Там вече сложили момченцето на системи и го приели за лечение. 

От цялата неразбория обаче, бащата Васил Сотиров се изнервил, искал да стои при детето, влизал и излизал от стаята, при което една от сестрите му направила забележка и му казала да чака в коридора. 

От тези думи мъжът изпаднал в ярост и се нахвърлил върху медицинската сестра като я стиснал за врата, нанесъл и силен удар в лицето, последван от ритник в корема и още удари. 

Пристигналите  веднага полицаи от близкото Второ РУ арестували побойника  за 24 часа и предали случая на прокуратурата. 

След бързо първоначално разследване и преценка на обстоятелствата, магистратите са удължили задържането му за три денонощия. 

На Васил Сотиров ще бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда, което показва медицинската експертиза. 

За това престъпление се предвижда затвор от 1 до 5 години, тъй като се касае за нападение над медицински специалист, обясни говорителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев. 

От УМБАЛ “Свети Георги“ обясниха, че на медицинската сестра е оказана спешна помощ. На пострадалата е издадено и медицинско свидетелство за получените наранявания.

Според работещите в Детския спешен портал, нападателят не е бил провокиран, нито е имал причина да извършва деянието - детето и съпругата му са били приети вече в стационар – детето за лечение, а съпругата като придружител.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кабинетът на ГЕРБ не мина, ДПС се разцепи

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98 депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС - 68, гласуваха "за".  Общо 38 депутати от ПП-ДБ бяха против, а един се въздържа. От "Възраждане"..

публикувано на 03.07.24 в 16:46

Медицински хеликоптер превози пострадала от Велинград до София

Жена в тежко състояние е транспортирана с хеликоптер от Велинград до София. От Министерството на здравеопазването уточняват, че 70-годишната пациентка е с черепно-мозъчна травма, получена по-рано днес, вследствие на падане. Първоначално жената е настанена в Многопрофилна болница за активно лечение - Велинград, но след преценка на медицинските..

публикувано на 03.07.24 в 16:06

Тежка катастрофа между Пазарджик и Панагюрище

Камион и лек автомобил се сблъскаха тежко на пътя между Пазарджик и Панагюрище в  село Левски този следобед.  При катастрофата тежко пострада шофьорът на автомобила, който беше е затиснат в колата и се наложи да бъде изваден с помощта на пожаникарите, повикани на място. Пострадалият е настанен в болница в Панагюрище с временна опасност за живота, с..

публикувано на 03.07.24 в 14:51

Медици се борят за живота на дете, блъснато от кола в Раковски

10-годишно дете е в тежко състояние след като е било блъснато от преминаващ  лек автомобил „Мерцедес“  в Раковски. По предварителни данни, детето е изскочило внезапно на пътя с колелото си  в зоната на кръстовище, без да види знака „Стоп“ и е било пометено от колата.  То е откарано в  болницата с множество травми, където лекарите се борят за..

обновено на 03.07.24 в 13:23

32 сигнала са подадени в пожарната след снощната буря в Пловдив

Огнеборци и спасители от Пловдив са реагирали на 32 сигнала за произшествия през изминалата нощ. В 7 от случаите са отстранени паднали дървета и клони от бурята. Един автомобил е с нанесени щети. На две места е оказана помощ при премахването на паднали дървета върху пътното платно - на околовръстния път при разклона за Златитрап  и на..

обновено на 03.07.24 в 12:54