Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Анастасов отличен с почетно гражданство

| обновено на 24.10.17 в 07:21

Председателят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова ще връчи най-високото пловдивско отличие - "Почетен гражданин на град Пловдив", с което е удостоен поета и драматурга Петър Анастасов.  

Решението бе гласувано с пълно мнозинство в Общински съвет Пловдив на 14.09.2017 г. Официалната церемония по връчването на почетното гражданство е на 24 октомври от 18 часа в Дом на културата „Борис Христов", в конферентната зала на втория етаж.

Актьорът от пловдивския театър Стефан Попов ще изнесе рецитал по стиховете на поета. Слово за Петър Анастасов и творчеството му ще произнесе доц. Владимир Янев.

Събитието е организирано от Дружеството на писателите Пловдив, чиято е и инициативата за удостояването на Петър Анастасов с почетно гражданство. Председателят на Дружеството Антон Баев обещава и една изключително приятна изненада по време на церемонията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Екатерина Костова представя новия си роман в ПУ

Екатерина Костова ще представи новия си роман „Време. Кръв. Пясък.“ в 6-а аудитория на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ тази вечер, от 18 ч. По време на премиерата главният редактор на вестник „Пловдивски университет“ Тильо Тилев ще връчи на авторката почетната титла „Доктор хонорис кауза“ на вестника. Новият роман на..

публикувано на 31.05.24 в 06:34

Галерия "Дяков" представя Стоимен Стоилов

За 28-ия си рожден ден  Галерия „Дяков“ представя художник, който е не само част от историята на българското изобразително изкуство, но е сред тези, които я създават - Стоимен  Стоилов. Художникът е роден през 1944 г. във Варна. Завършва Националната художествена академия в класа на проф. Александър Поплилов. Основател е на Международното..

публикувано на 31.05.24 в 06:31

Панорама на детското творчество в къща музей "Зл. Бояджиев"

„Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев през детските очи – 2024“  стартира  в къща музей "Златю Бояджиев“ на ул. „Съборна“ 18 и пространствата около нея. Инициативата е на Сдружение „Духовно огледало“ и е част от Културния календар на Пловдив за 2024 г. Мястото на срещата  от 31 май до 02 юни..

публикувано на 31.05.24 в 06:27

Екатерина Костова и Илия Михайлов с награди от ДПП

Екатерина Костова грабна наградата за поезия, а Илия Михайлов – за проза.   Отличията се връчват от Дружеството на пловдивските писатели, което възстанови традицията да награждава свои членове за издадени през миналата година творби. Литературният критик д-р Емилия Каменова прегледа книгите и определи Екатерина Костова да вземе награда за..

публикувано на 30.05.24 в 21:47

Пловдив има нов mobile app за културното наследство

Пуснато е новото мобилно приложение „АртиФакт Пловдив“ (ART&FACT PLOVDIV). То е създадено по проекта на община Пловдив „Културното наследство на Пловдив, представено в ревитализирани, реставрирани и реновирани места“. Приложението е на стойност 200 000 лева и е разработено сътрудничество със софтуерна компания. Мартин Матев, представител..

публикувано на 30.05.24 в 11:52