Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Срещите" - Рождественски разговор с проф. Георги Каприев

"Срещите", ден преди Рождество, предлагат  да си припомним Господнята молитва  "Отче наш", нейните смисли, философия и тайни.

И заедно да помислим върху спорната строфа: "и не ни въвеждай в изкушения".

Гост - проф.Георги Каприев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Реставраторът Никола Стоянов

Показват реставрираната Източната порта на Филипопол до дни

Най-широката запазена улица от римско време, 13 метра и 20 сантиметра, от  II – III век  по нашите земи се намира в Пловдив. Тя започва от Източната порта и  е свързвала пристанището на река Хеброс с центъра на града. Обектът е част от проекта „По крепостните стени на Филипопол“ и ще бъде открит за посещения до края на май. Реставраторът..

публикувано на 21.05.24 в 11:49

Николай Бойков гарантира в книга "Верно на оригиналот"

На книжния пазар се появи книгата на издателство „Жанет 45“  със заглавие „Верно на оригиналот“. Тя е нещо като личен дневник на Николай Бойков от пребиваванията му в Република Северна Македония. Написана е на български, но е изпъстрена с македонски думи и изрази, някои от които познати, други – озадачаващо непонятни. Между страниците може да..

публикувано на 21.05.24 в 09:47

Хърватски художници гостуват в Пловдив

Изложбата Съвременно хърватско изкуство „По пътя на Щросмайер“ представя Галерия „Капана“. Тя се осъществява по инициатива на Дружеството на българската общност в Република Хърватия с председател Рашко Иванов и Градска художествена галерия – Пловдив. Експозицията включва  живописни картини и дигитални рисунки от известните загребски художници..

публикувано на 21.05.24 в 08:32

Изложба на преподаватели в НХГ "Цанко Лавренов"

Изложбата "Послания" на преподаватели от Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" ще се открие  в галерията на Дружеството на пловдивските художници на  бул. „Цар Борис III Обединител“ 153. Експозицията е посветена на Деня на св. св. Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура. Настоящите и бивши учители от Художествената..

публикувано на 21.05.24 в 08:29

Преге - предаване за света на книгите, 18 - 24 май

В предаването за книги на Радио Пловдив на 18.05.2024г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ Любен Станев. Софийски история. 246 стр., ок. 3А, SteptoBulgaria, 2024. Митко Новков. Вслушване.  304 стр., ок. 4А, Жанет 45, 2024. Кевин Айърлинд. Назад-напред. 212 стр., 4А, Фондация „Европа и светът“,..

публикувано на 20.05.24 в 10:08