Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За стрелките, хората и Пловдив "Ден след ден"

Пловдивски теми събират коментари и анализи в програма „Ден след ден“.

За спряното реновиране на площад "Централен"и социализирането на близките до него археологични разкопки, за блокираното  строителството на галерията на ул „Гладстон“ от овчарката Анка, която обжалва  обществените  поръчки. За частния имот на Централния площад и казуса от години и за още градски въпроси броени месеци преди 2019 – говорим с  журналистите Любомир Минчев и Иво Дернев.

За шести пореден четвъртък пловдивчани ще излязат на улицата в защита на Национален парк Пирин, но и за местна кауза-   изсичане на здрави дървета и застрашаването на зелените площи в града. Миналата седмица граждани съставиха и входираха в Общината подписка  за оставката на директора на ОП “Градини и паркове“ Стоян Алексиев поради системното унищожаване на зелените площи в града и непрозрачна политика на управляваното от него общинско предприятие – Севдалин Палаузов с подробностите.

Пловдив и паметниците на културата през очите на студентите от университета във Версай – Франция  и предстоящото домакинство на града като европейска столица на културата– репортаж на Михаил Миховски

Днес евродепутатите обсъждат смяната между лятно и зимно часово време, която се извършва два пъти годишно. Очаква се да приемат резолюция, призоваваща Еврокомисията да премахне местенето на стрелките, съобщава пресслужбата на Европейския парламент.

Дебатите в Европарламента са в отговор на граждански инициативи и петиции на граждани, които изказват притеснения относно последиците за здравето от смяната на времето. Комисиятата по транспорта на ЕП вече призова Еврокомисията да премахне смяната.  По темата ще говорим  с Ани Алашка от Българската стопанска камара, която в края на миналата година инициира подписка срещу премахване на лятното часово време.

Ще има и още!


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Шихан Георги Попов в "Добро утро, ден!"

Нашият гост през тази седмица е Георги Попов , треньор по карате, който предава източното бойно изкуство - на неговите млади състезатели. Много от тях постигат световно ниво. Негов състезател е трикратния световен шампион Валери Димитров.  Шихан Попов с интерес посещава Япония и смята, че това е друг свят на тази земя.  Георги Попов, каратист,..

публикувано на 07.05.24 в 09:47

"Добро утро, ден!" с Антония Димитрова

Галеристката Антония  Димитрова е родена в гр.Пловдив. Работи в областта на нетъкания текстил / Fibre Art/ и на абстрактните композиции в различни техники, като през 1991 г. в реална среда осъществява монументалната текстилна пластика „Движение“ в приемната на Президента на Световната федерация по лека атлетика.Има самостоятелни изложби в..

обновено на 26.04.24 в 16:56

"Добро утро, Ден" с хореографа Николай Серафимов

Хореографът Николай Серафимов е пловдивчанин. Създател е на Мюзикхолен театър Пловдив“, който основава и регистрира през 1993 г., работейки с изразните средства на музика, танц и театър. Зодия скорпион, спортен гимнастик и плувец с философски уклон и любопитство към живота.  Оттова до днес танцовата формация продължава да изненадва..

публикувано на 04.03.24 в 10:29

Живко Петров в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува Живко Петров - пианист, композитор, музикален продуцент и аранжор, но не само по професия, но и по призвание. Изпипва всеки детайл на своето творчество със смирение, характерно само за истински осъзнатите и отдадените творци. Казва, че най-голямата му награда е признанието на публиката, а с..

обновено на 05.12.23 в 15:15

Инж. Минко Кръстев в "Добро утро, Ден"

За работещите в радио Пловдив името на инж. Минко Кръстев е съизмеримо с легенда – човека, без когото радиото не може. Професионалната му съдба го свързва с радиото в продължение на 45 години, през които целият технологичен процес  на излъчването преминава през него с всички положителни и негативни „екстри“, с които се е налагало да се справя за..

обновено на 14.07.23 в 14:55